Slika nije pronađena

Svaka cura već jako dobro zna što joj pristaje, a što ne, međutim, za dečke je to možda malo kompliciranije. Zato smo mi tu da vam otkrijemo ključ uspješnog odijevanja.

Znanstvenici Sveučilišta Nottingham Trent otkrili su da su dečki u bijelim majicama za 12 posto privlačniji. Bijele majice stvaraju optičku iluziju širih ramena i užeg struka te tako ističu vrlo poželjni V oblik tijela kojem niti jedna cura neće moći odoljeti.

via GIPHY


U istraživanju je sudjelovalo 30 žena u dobi od 18 do 25 godina. One su gledale fotografije muškaraca i ocjenjivale su njihovu privlačnost. Visoke ocjene dobili su oni koji su imali lijep oblik tijela, a oni su bili baš u bijelim majicama. Možemo zaključiti kako su ih privlačili oni muškarci koji su bili odjeveni u bijele majice jer su djelovali muževnije čak i onda kad to nisu možda bili u stvarnosti. Odjećom možeš napraviti brojne optičke iluzije baš poput pravog modnog dizajnera.

via GIPHY


Preferencije su različite, ali moda svakako pridonosi sveopćem dojmu koji ostavljaš na ljude oko sebe. Slažeš li se s tim?

Foto: Freepik/Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

OMG Stvari koje svi dečki rade na društvenim mrežama, a curama su totalni turn off

LOL 15 stvari koje dečki misle da znaju o curama (a misle pogrešno)

Dečki, pažljivo s jezikom – osam rečenica koje je nikad ne biste smjeli izreći svojoj curi

Moda Dečki bijela majica zanimljivost Istraživanje

Još vijesti