Slika nije pronađena

Ako ti kosa manje puca to znači i da ćeš ju rjeđe trebati ići šišati, ali isto tako i da će izgledati ljepše. Dugačka kosa koja je jako ispucala nije lijepa, jer vidi se da je uništena. Neke stvari je bolje smanjiti na minimum ili u potpunosti izbjegavati, pogotovo ako želiš dugu kosu.

Bez obzira što nam preko reklama brendovi prodaju priču da su izumili proizvod koji će ti popraviti ispucale vrhove – neće, to se ne može. Jedini način za riješiti ih se je otići na šišanje. Onima koji puštaju kosu to neće biti najdraža stvar na svijetu, ali ako želiš lijepu kosu, riješiti se ispucalih vrhova je obavezno. Postoje stvari koje možeš dodati u svoju rutinu, ali i one koje trebaš izbaciti ili smanjiti na minimum kako bi ti vrhovi što manje pucali, a kosa bila što zdravija.

1.Važno je što jedeš

Ono što jedeš će se vidjeti na tome kako izgledaš. Jednako kako je bitno za tvoje zdravlje jesti što zdravije, piti dovoljno vode tijekom dana i izbjegavati alkohol i previše fast fooda, tako je to jednako bitno i za tvoju kosu, kožu ili nokte. Ono što jedemo će se vidjeti na tome kako izgledamo. To ne znači da nikada ne smiješ jesti hamburgere ili tonu čokolade, već pronaći ravnotežu.

2.Ali i koje proizvode koristiš

Jednako kako je bitno što jedeš, bitno je i kakve proizvode koristiš za kosu. Korištenje maski koje će ju hidratizirati treba postati dio tvoje rutine. Isušena kosa će prije početi pucati. Ovisno o tome koji tip kose imaš, trebaš prilagoditi i proizvode koje koristiš, a ne samo kupiti ono što ti ima lijep miris.

3.Ne prati kosu svaki dan ili svaki drugi dan

Jako često pranje kose će skinuti s vlasi prirodna ulja koja ima i koja štite vrhove od pucanja. Prati kosu svaki dan je ekstremno. Ako ti se kosa toliko često masti baš tako jako, možda nije loše pokušati pronaći razlog zašto se to događa jer nikako nije normalno. Nekada naviknemo tjeme na često pranje kose i treba samo proći neko vrijeme da se vrati u normalu. Pokušaj produljivati vrijeme između pranja kose što je više moguće.

4.Manje vrućine i alata koji zagrijavaju kosu

Sušenje kose fenom, korištenje pegle svaki dan, kovrčanje kose raznim alatima koji zagrijavaju... sve je to loše za kosu i uzrokuje oštećenja. Čak iako koristiš zaštitu od topline, to i dalje nije dovoljno jer i ona isušuje kosu i tako pospješuje stvaranje popucalih vrhova. Manje topline na kosu i ona će ti biti zahvalna.

5.Plivanje u bazenu i moru nije dobro za kosu

Kada dođe ljeto kupanje je pravo osvježenje. Ovisno o tome gdje živiš, osvježenje možeš pronaći na različite načine, ali nisu svi dobri za tvoju kosu. Kupanje u bazenu ili kupanje u moru može biti pogubno za kosu. Ali i ne mora biti! Kombinacija sunca, slane vode i klora isušuje kosu. Sjeti se nakon svakog takvog kupanja odmah istuširati i isprati sol ili klor iz kose i sve će biti dobro.

6.Trljanje kose ručnikom nakon pranja isto nije najpametnije

Iako bi bilo najbolje zamotati kosu nakon pranja u pamučnu majicu, nije ni ručnik pogrešna opcija, ali ono što puno ljudi radi pogrešno je da ručnikom prejako trlja kosu. Kada je kosa mokra, ona će lakše popucati i lakše se oštetiti, pogotovo ako se prema njoj ponašaš grubo. Pokušaj izbjeći jako trljanje, povlačenje ili stezanje kose kada ju ideš zamotati u ručnik.

7.Redovito šišanje

I ono što nitko ne želi čuti tko pušta kosu – redoviti odlasci frizeru na šišanje vrhova su važni. Ne moraš ići svakih mjesec dana, ali barem jednom u pola godine bi bilo idealno. Tako će ti frizerka odrezati manje kose i neće se činiti toliko strašno. Imat ćeš i osjećaj da ti kosa manje puca, a da ne pričamo da će izgledati ljepše.

Pogledajte još:

Novi i sve veći trend u farbanju kose: Ovaj je samo za one najhrabrije, ali izgleda odlično!

Selena Gomez ima novu frizuru za koju je trebalo 8 sati kod frizera i 200 folija! Je li se isplatilo?

Rižina voda – neobični preparat koji pospješuje rast kose i čini ju zdravijom! Možeš ga napraviti i kod kuće

Kosa ispucali vrhovi duga kosa zdrava kosa

Još vijesti