amber scholl

Ovo nisu trikovi koje ona koristi, iako su neki od njih poznati i ovoj YouTuberici. Amber je poznata po svojim shopping videima, ali gledatelje osvaja i kada pokaže drugu stranu sebe, onu svakodnevnu. I svaka cura može postići da ima dvije strane: onu kako izgleda 'za po doma' i onu za situacije kada treba izgledati najbolje moguće.

Ne moraš ići na nikakve plastične operacije ili zahvate kako bi promijenila svoj izgled. Postoje mali trikovi u šminkanju koji će ti pomoći, a kojima se koriste i brojni influenceri. Nitko od njih ne skriva 'svoje pravo lice' i svima nam je jasno da je šminka zaslužna za to kako izgledaju, a kako da i ti tako izgledaš? Što je sve najbitnije kod šminkanja kako bi promijenila oblik svog lica? Ovih 7 trikova će napraviti značajnu razliku u tvom izgledu, a za sve ti treba samo šminka. I malo vježbe.

1.Nauči pravilno konturirati
Konturiranje lica je popularno već neko vrijeme, ali puno ljudi ne zna točno na kojim mjestima na licu treba konturirati. Ono će napraviti veliku razliku, ako ga samo pravilno odradiš. Najbolje je koristiti se nekim kremastim proizvodom i nanijeti ga na strateške dijelove lica, ovisno o tome što želiš postići. Ako želiš preobraziti svoj nos, pogledaj kako njega pravilno konturirati, ako imaš preveliko čelo i želiš da izgleda vizualno manje – i to je moguće. Čak i sakriti podbradak! Postoji hrpa tutoriala koji će ti pomoći usavršiti ovu vještinu. Nemoj nikada podcijeniti ovaj korak u šminkanju.

2.Oblik obrva je bitan

Obrve su stvarno okvir lica. Jedna mala stvar na tvom licu koja može napraviti razliku je promjena oblika obrva. Neće svima stajati jednako dobro isti tip i oblik obrva, zato trebaš malo eksperimentirati (sa šminkom – ne pincetom!) prije nego nađeš kakve tebi najbolje stoje. Ispuni ih, učini da su fluffy, napravi da su precizno iscrtane, napravi istaknuti luk, napravi da su zaobljenije, opcija ima koliko god želiš!

3.Tamnije nijanse sjenila stavljaj na vanjski dio kapka, a svjetlije nijanse na unutarnji

Ono što svi želimo je da nam oči izgledaju veće i da dolaze do izražaja. Uz to, ono što je također poželjno je da imaju mačkasti oblik i da daju vizualni efekt da ti je lice zategnutije. Opet, treba ti samo šminka. Prvo i najbitnije je uvijek se voditi pravilom da svjetlije nijanse sjenila idu na unutarnji dio kapka, a tamnije na vanjski. Uz to, kod blendanja tamnih nijansa na vanjski dio kapka, imaj na umu da blendaš boje uvijek 'prema gore'. U naglašavanju oči može ti pomoći i tuš!

4.Produlji liniju tuša i na unutarnji dio kapka

Puno cura stavlja tuš od polovice oka, ali jedna trik koji se sve više koristi je da ga zapravo staviš skroz do unutarnjeg kuta i obrubiš i taj kutak oka. To je jedan trik kojim se redovito koristi i Amber.

5.Highlighter na najviši dio lica

Dio konturiranja je i nanošenje highlightera, koji će pomoći da dodatno naglasiš dijelove lica. Posebno ga se sjeti staviti na najviši dio lica, na jagodice. Pomoći će napraviti efekt da ti je taj dio lica izraženiji naspram dijelova gdje si stavila tamniju konturu.

6.Nude nijanse ruževa su najbolji izbor ako želiš precrtavati

I obavezno koristi i olovku za usne! S ovom ćeš nijansom najbolje promijeniti oblik usana, a da ne izgleda napadno ili kao da je pretjerano. Olovkom se posluži da malo precrtaš usne, a ako imaš i dvije slične nijanse ruža, možeš dodatno natapkati malo svjetliju na sredinu usne, da dobiješ efekt što punijih usni.

7.Bronzer nanesi na liniju brade

Uz sam rub lica također možeš staviti bronzer ili konturu kako bi učinila crte lica što oštrijima ili kako bi sakrila podbradak. Ovo će samo dodatno pomoći definirati lice. Samo pazi da dobro izblendaš sve kako ti ne bi ostala vidljiva linija.

Pogledajte još:

Jeste li se ikada pitali kako izgleda 100 slojeva ruža na usnama? Vjerujte nam da izgleda baš užasno

Obično beauty blender smočimo prije korištenja – ali postoji jedan bolji način kako ga 'pripremiti'

Otišla je na laminaciju obrva da izgleda cool – a završila je tako da izgleda kao Mr. Bean

šminkanje promijeni oblik lica makeup moć šminke Oblik lica

Još vijesti