Slika nije pronađena

Povijest je učiteljica života, ali i mode, a to nam svakako dokazuju trendovi ove jeseni i zime. Tako smo se opet vratili u prošlost, a modnim pistama zavladale su haljinice ukrašene brokatom, torbice s perlicama te uzorci poput križeva.

Tamni tonovi pravi su hit i u make up svijetu, a kako bi i ti pronašla inspiraciju u nekim davnim vremenima, donosimo ti par lookova inspiriranih povijesnim stilovima, koji su nas ove sezone baš oduševili:

Romantizam

Pastelne boje i puno detalja kao što su perle, cvijeće i nakit uveseljavaju sve one koje i ovu zime žele provesti maštajući uz neku dobru knjigu, kao što su npr. romani popularne britanske spisateljice Jane Austin.


Barok

Raskoš i bogati ukrasi zaštitni su znak ovog stila, a ako ti se sviđa ovakav look, ove sezone definitivno nabavi komad odjeće ukrašen brokatom ili pak zlatnim detaljima. Slobodno maštajući provedi dan i na nekom poznatom europskom dvoru, tvoja odjeća ionako te već učinila plemkinjom!


Gotika

Osim što smo taj stil već zavoljeli i na popularnim  vampirima, gotički inspirirani komadi odjeće i dalje nas oduševljavaju svojom snagom i elegancijom. Kraljica svih boja, crna, nosi se hrabro uz detalje poput kristala na nakitu ili zakovica i šiljaka na, pa, gotovo svemu.


Sonja Curi
Foto: Polyvore.com

moda trend stil