Slika nije pronađena

Glazba i moda se međusobno nadopunjuju te utječu jedna na drugu, pogotovo u nekim periodima, kada se ono što nosimo bez greške pomože poistovjetiti s određenim glazbenim stilom. Sretna je to veza posebno kada su u pitanju rock, grunge i punk, koji su ostavili duboki trag u modnom izričaju mnogih poznatih dizajnera, ali i na uličnu modu, koja je oduševljeno prihvatila kožne jakne, karirane košulje i kaubojske čizmice te se tako identificirala s glazbenicima koji su bili glas jedne generacije.

Kako su nam ove jeseni upravo rock and roll i njegova mlađa braća postali inspiracija koju neumorno crpe razni modni trendovi, donosimo vam par kombinacija, koje se često viđaju i na gradskim ulicama:

Pretty in punk

Ovaj glazbeni stil toliko je utjecao na modu, da je čak i ovogodišnja gala večer u Metropolitan muzeju u New Yorku bila u temi punka. Baš kao i u životu, i u modi punk označava pobunu, odnosno stvaranje nečeg novog iz onog što je već dobro poznato, a ako i tebe privlači njegov izraženi bunt, pokaži to i sa svojom odjećom.


Rock and roll forever

Kožnjak i crne čizmice ove su jeseni obavezan dio mnogih kombinacija, dokazujući još jednom kako moda obožava prave rokere i rokerice.


Smells like teen spirit

Karirana košulje i majice u kojima se osjećaš udobno vraćaju nas u devedesete, koje su stvarno mirisale po mladenačkom duhu.


Sonja Curi
Foto: Polyvore.com

punk moda rock