Slika nije pronađena

Mit da se u školu ne treba dolazit sređen već odavno ne vrijedi, no potrebno je pridržavati se školskog bontona i pripaziti na odjevne kombinacije od kojih se profesorima diže kosa na glavi.

S druge strane, školska garderoba neće učiniti da se osjećamo posebno kada izađemo s prijateljima. Upravo zato odabrali smo 5 savršenih komada odjeće koji se, u različitim kombinacijama, mogu odjenuti i u školu i za večernji izlazak.

Zato u svoj sljedeći shopping kreni pametno i nadopuni svoju garderobu niže navedenim komadima:

TUNIKA-HALJINA

Ponovno su se pojavile prije par sezona, i otad su nepresušan izvor inspiracije dizajnerima svih modnih kuća. Ako si šminkerica, odaberi strukirani model V-izreza sa pokojim detaljem. Za školu ga kombiniraj s trapericama ili tajicama, dok za večernju kombinaciju svoju tuniku možeš ukrasiti debelim remenom oko struka i odjenuti uz čizme ili cipele s potpeticom. Kulericama je namjenjen vrećasti model s džepovima, koji savršeno ide uz šarene debele čarape ili trenutno ultrapopularnu palestinku. Za večernji izlazak kombiniraj s uggsicama i upečatljivim nakitom.

SKINNY JEANS

Smanjuju trbuh, produljuju noge, čine nas mršavijima – savršen komad garderobe koji obavezno nabavi ako ga još nemaš. U školskoj verziji nose se uz običan t-shirt (nabavi neki s upečatljivim natpisom!), polo-majicu ili kardigan, dok za večernji izlazak odlično izgledaju uz bilo koji topić i cipelu. Uz to su dovoljno uske da ih zimi uvučeš u čizme – još jedan razlog više zašto obožavamo skinny traperice!

BOLERO

Dan kada se bolero vratio u dućane označio je prekretnicu u odjevanju svake osobe ženskog spola. Za nas on ima presudno značenje – sve ljetne majice i haljinice na bretelice uz bolero izgledaju čednije i time postaju nosive i u dnevnoj tj. školskoj kombinaciji. Navečer stane u torbu kao dobra pričuva ako zahladi kada se vraćaš doma ili planiraš večer provesti na otvorenom. Za šminkerice postoji niz pletenih ili čak modela od čipke, dok je kulericama namijenjen model od pamuka koji podsjeća na superkratki T-shirt.

KOŠULJA

Ništa ne asocira više na idealni school-look od košulje. Košulja je istovremeno profinjena i pristojna, zato je obavezno nabavi. Ako ne voliš minimalistički stil odjevanja, nabavi model u boji sa izvezenim volanima. U školu je obuci u kombinaciji sa zvonolikom suknjim do koljena ili trapericama i ukrasi kosu debelim rajfom. Za izlaske je savršena uvučena u hlače visokog struka ili suknju balon kroja. Uz to, spasiti će te u svim situacijama koje zahtjevaju svečaniji outfit – proslave, godišnjice, vjenčanja...

VEEEELIKA TORBA

Mala torbica odavno je prestala biti imperativom za večernje izlaske. Uostalom, što će ti torba u koju ne stanu novčanik, mobitel, iPod, kozmetička torbica, fotić, maramice, rezervne najlonke... sve nužne stvari bez kojih ne izlaziš iz kuće. Pripazi da model koji odabereš ima dovoljno velike ručke da stane oko ramena, kako bi mogla bezbrižno plesati i uživati s društvom bez neprestanog pogledavanja u smjeru torbe i straha od krađe.

Veeeliku torbu iskoristi i za dane fakultativne nastave ili one kada ne trebaš ponijeti puno knjiga u školu. Odlična je za jednodnevne izlete. Šminkerice mogu odabrati svoju veeeliku torbu u nizu modela od kože, dok su kulericama namijenjeni modeli od tkanine.

I.V.

shopping šoping Garderoba

Još vijesti