Slika nije pronađena

Od same pomisli kako uskoro moraš otići na vjenčanje, proslavu diplome ili neku drugu svečaniju prigodu pada ti mrak na oči.

Nakon što si s mamom zaključila kako u tvom ormaru nema ničeg adekvatnog za važno obiteljsko okupljanje, odlučile ste se za manju investiciju i odlazak u shopping (yes!).

Prije nego odabereš neku prigodnu haljinu i odgovarajući asesoar, ipak razmisli. Pametne shopperice, naime, ovakve prilike iskorištavaju kako bi svaki novokupljeni odjevni predmet bile u mogućnosti nositi i kasnije, u svakodnevnim prigodama ili za večernje izlaske. Ključ je uvije NE PRESVEČANO, no ipak dovoljno elegantno kako bi zablistala - kako na proslavi, tako i kasnije.

Party casuals

Crvena haljinica zatrebat će ti još mali milijun puta u životu. Uz bolero i tajice možeš je kasnije isfurati u kino, na tulum ili ludi noćni provod u neko cool okupljalište. Crne detalje koje ćeš s njom kombinirati možeš pak iskorititi u svakodnevnim prilikama – u čizme uvuci trapke, ispod jakne obuci široku tuniku i spremna si za školu! Nije potrebno ni spominjati kako sve zajedno u svečanijoj prilici fantastično funkcionira i totalno je primjereno tvojim godinama.

Urbana Pocahontas

Ako redovito pratiš modne trendove, zašto ne odabrati nešto ultratrendi i, naravno, kasnije iskoristivo? Široku haljinicu indijanskog stila za svečaniju prigodu obuci samo uz najlonke boje kože, a look upotpuni niskim čizmama i torbom s resicama. Neka te zagrije, također trenutno vrlo moderan, prsluk od umjetnog krzna. Kasnije ga furaj uz trapke za šetnje s frendicama ili dečkom, haljinicu iskoristi za školu uz trapke i kačkanu kapicu a indijanske čizme možeš obući čak i uz usku trenirku neutralne boje kao što to rade Ljupka Gojić ili Jessica Alba.

Retro slatkica

Pamučna haljinica u stilu 20-ih s našivenom mašnicom možda ti se na prvi pogled i ne čini toliko svečano, no uz slatke balerinke i nanizane perlice oko vrata učinit će te princezom svake proslave. Kako nam vani postaje sve hladnije, ne zaboravi na pletenu vesticu koju kasnije možeš isfuravati na dolčevite ili obične pamučne majice, dok će perlice savršeno pristajati uz majice s printevima ili košuljice. Balerinke idu svuda, ne moramo ti ni objašnjavati ;).

Odvažna i smjela

Sve dosad viđene kombinacije sviđaju ti se, no ti bi se htjela odvažiti i napokon stati na visoke pete? Nema problema, odaberi sandale u jarkoj boji ispod kojih možeš obući čarape (peep toe ili one zatvorene), s obaveznom debljom peticom koja će ti olakšat prve korake na visokoj nozi. Petice dovode ženske noge do stanja savršenstva, zato uz njih odaberi kratku haljinicu balon kroja koja će kasnije uz tajice ili trapke odlično funkcionirati u svakodnevnim prigodama, dok nove cipele iskoristi za noćne provode. Još jedna mala tajna – ako pokazuješ noge, nemoj ni u kom slučaju odabrati dekoltirani gornji dio. Malo kože je poželjno, puno pak sasvim nepotrebno i jeftino.

Ne zaboravi, pametne shoperice ne kupuju za prigodu već za vječnost, osim ako određeni komad u međuvremenu ne unište ili prerastu.

I.V.

shopping šoping Garderoba svečano

Još vijesti