Slika nije pronađena

Kada kupuješ odjeću i slažeš kombinacije nemoj pratiti trendove nego imaj na prvom mjestu izgled i oblik svog tijela. Ako ćeš se time voditi, sve će ti iz ormara super stajati i nećeš imati odjeće koja samo sakuplja prašinu.

Modeli su uvijek visoke i vitke djevojke na kojima svaka stvar koju stave izgleda dobro, a kada ju mi, 'obične' cure, odjenemo, to nije to. Birati odjeću s obzirom na to kako izgleda tvoje tijelo je najbolja odluka koju možeš donijeti. Ako si niska, jako niska, nije kraj svijeta. Samo zato što nemaš 180 centimetara, ne znači da ne postoje modni trendovi baš za tebe koji će ti stajati top. Postoji nekoliko bitnih modnih savjeta koje trebaju znati sve niske cure.

1.Nauči kako skratiti traperice
Kupovati traperice niskim je curama prava noćna mora. Koje god odjenu, ne stoje dobro jer su predugačke, a ako uzmu neki manji broj koji je i kraći, ne budu dobre u struku. Nema ti druge nego naučiti kako biti sama svoj majstor. Skratiti traperice sama kod kuće nije toliko teško kako izgleda. Pogotovo sada kada se nose trapke koje nemaju sašivene rubove već i izgledaju kao da su im nogavice samo odrezane škarama. Samo trebaš ravno odrezati rubove i to je to. Ako želiš, možeš ih i presavinuti kasnije kako bi dobila drugačiji izgled. Ako želiš da ti budu porubljene nogavice, možeš naći videe na YouTubeu kako i to izvesti, a možeš odnijeti i kod krojačice ako se bojiš riskirati.

2.Kada kupuješ haljine, biraj one modele koji imaju neki oblik
Najgori oblik haljina za niske cure su one koje nemaju baš nikakav oblik i izgledaju samo kao prevelika majica. Takve će vas haljine učiniti da izgledate još niže. Najbolje haljine za niske cure su uski modeli koji idu skroz uz tijelo, a ako to nije za tebe, biraj skater modele haljine, koje su na gornjem dijelu skroz uske, a prema dolje se šire. Odlični izbor su i haljine na preklop.

3.Obuća s platformama je bolja od ravnih tenisica
Osim što će ti odjevne kombinacije izgledati još bolje uz obuću s platformom, dobit ćeš i koji dodatni centimetara. To ne znači da trebaš nositi samo cipele. Ima veliki izbor i tenisica koje imaju nešto deblji đon, ne mora to biti nešto ekstremno, i dva centimetra će napraviti razliku. Isto je i sa sandalama i čizmama. Sve što ima bilo kakav deblji đon ili neku vrstu platforma na đonovima je ono što ti treba.

4.Crop topovi
Traperice s visokim strukom i crop top je savršena kombinacija za niske cure. Ovako će ti torzo izgledati dulje i cjelokupno ćeš izgledati kao da si viša nego što stvarno jesi.

5.Pravi model traperica
Osim što sigurno imaš problema s duljinom traperica, tu je i problem modela traperica. Koji će najbolje stajati na tvom tijelu i koji možeš kupiti i znati da će dobro izgledati čak iako ćeš skratiti nogavice? Neće svaki model traperica biti idealan za ovo. Za niske cure su najbolji oni koji imaju ravne nogavice. Učinit će da izgledaš više vitko i više, a i lako ćeš skratiti nogavice bez da kasnije hlače izgledaju čudno. Ono što niske cure trebaju izbjegavati su preširoki baggy modeli, to im nikako neće ići u korist.

6.Ako nosiš prugice, neka budu okomite
Općenito je pravilo da će te horizontalne prugice na odjeći učiniti da izgledaš šire, dok će okomite učiniti da izgledaš više. Pogotovo se ovo odnosi na odjevne komade poput haljine, kombinezona ili kada imaš i gornji i donji dio outfita iz istog seta. Dakle, kada si od glave do pete u prugicama, neka to budu okomite.

Foto: Unsplash/ Instagram/ YouTube

M.T.

Pogledajte još:

Komadi odjeće koji izgledaju lijepo i kul, ali su u realnosti noćna mora za nositi! Našli smo ih čak 10

Od običnih traper do onih upadljivih: Pronašli smo 7 tipova jakni savršenih za hladnije jesenske dane

Puloveri i džemperi za hladne jesenske dane: Šest modernih prijedloga za obogatiti i tvoj ormar

Moda izgledati visoko odjevni komadi modni savjet niske cure

Još vijesti