Slika nije pronađena

Zavezati rep je najjednostavniji način za maknuti kosu kada ne želiš da leti cijeli dan oko tebe. Iako se to čini kao dosadno i obično, uz malo ideje i kreativnosti, možeš od običnog repa u tren oka napraviti zanimljivu i slatku frizuru.

Konjski rep je jedna od onih frizura koju svi volimo, ali često ga nosimo na samo jedan način. O kakvoj se god prilici radilo, od obavljanja svakodnevnih aktivnosti do onih malo posebnijih druženja, svoj rep možeš napraviti na jedan od ovih 15 načina i izgledati slatko i drugačije. Super je stvar i za što većinu ovih frizura ne moraš biti profesionalac da ti uspiju.

1. Rep zavezan s 'nagužvanom' tzv. scrunchie gumicom


Scrunchie gumice za kosu bile su vrlo popularne u 80-ima i 90-ima, a u zadnje su se vrijeme vratile u modu. Radi se o nagužvanim gumicama najčešće napravljenim od nekog platna. Ima ih u svim bojama i od raznih materijala, a osim što izgledaju slatko, neće ti ni toliko uništiti kosu kao obične gumice.

2. Ispleteni rep za badass cure


Ako se želiš osjećati opasno i istovremeno imati super frizuru, pokušaj složiti ovaj rep – nije toliko teško koliko se čini. Nakon što zavežeš rep, kosu sveži u čvor, do pola repa ispleti pletenicu, zaveži gumicom – i to je to!

3. Zalizani visoki rep


Kraljica visokog repa Ariana Grande ima uvijek savršenu frizuru koju uopće nije teško složiti, a izgledat će dobro čak iako nemaš toliko dugu kosu. Uz pomoć češlja zaliži prednji dio kose, a ostatak skupi u što viši rep. Da bi rep izgledao još malo bolje, jedan pramen omotaj oko gumice, baš kao što to radi i Ari.

4. 'Ananas' rep


Vlasnice kovrčave kose koju je teško ukoriti u ovom repu bi mogle pronaći spas. Labavo zavežite visoki rep, a umjesto da ga onda zabacite iza, pramenove rasporedite okolo njega, a najveći dio prebacite naprijed, baš kao što je to napravila i Rihanna na gornjoj fotki. Ova frizura ne zahtijeva da svaka las kose bude na točno svom mjestu, zbog čega ju je još lakše složiti.

5. Ispleteni visoki rep


Kada se ne možeš odlučiti da li bi radije nosila pletenicu ili visoki konjski rep, zašto ne složiti sve u jedno. Nakon što zavežeš rep što viši možeš, jednostavno ga cijelog ispleti u pletenicu i učvrsti na kraju gumicom. Kosa će ti na ovaj način cijeli dan stajati na mjestu pa nema brige oko popravljanja repa svako malo.

6. 'Bubble' konjski rep


Frizure koje izgledaju kao da su bile jako komplicirane za napraviti, a realno ti za njih treba nekoliko minuta da ih složiš su najbolje. Jedna od takvih je i ovaj konjski rep. Nakon što zavežeš kosu u konjski rep, malo ispod gumice koju si stavila, dodaj još jednu, a dio koji je između dviju gumica razvuci da bude 'pufnast'. Isto ponovi na ostatku repa i frizura je spremna.

7. Neuredan rep


Konjski rep koji izgleda kao da se nismo uopće trudili složiti ga, zapravo je onaj koji uvijek oduzima najviše vremena. Popularan 'neuredan' konjski rep sličan je kao i običan rep samo kada ga složiš, dodatno ga razbaruši, izvuci koji pramen da ti pada oko lica, a uvijek možeš i jedan pramen omotati oko gumice.

8. Rep s pletenicom uz glavu


Za prigode kada želiš izgledati još malo posebnije i dotjeranije nego inače, svoj rep možeš transformirati tako da prije nego što ga zavežeš, uz glavu na jednoj strani ispleteš malu pletenicu do početka svog repa.

9. Gusti i dugi konjski rep


Instagram @miss.sabrina.c

Nemamo svi dugu i gustu kosu onoliko koliko bi htjeli, a postoji trik uz koji svoj rep možeš napraviti dužim i gušćim nego što bi to inače bio, pogotovo za fotkanje za Instagram. Tajna je u tome da kada vežeš rep ne obuhvatiš svu kosu već samo veći gornji sloj, onaj do iznad uši. Nakon što tako zavežeš kosu, sloj koji ti ostane ispod repa izgledat će kao dio repa kada gledaš odnaprijed, a straga će izgledati kao polu-konjski rep – slatko kako god pogledaš.

10. Izgužvani konjski rep


Instagram @emsbowe

Postoje dani za glatki rep kada je svaka las kose zategnuta i stoji na svom mjestu, a ima i dana kada želiš izgledati kao da se uopće nisi trudila. Za ovaj konjski rep nije bitno da kosu dobro zagladiš ili da svaki pramen obuhvatiš. Ostavi nekoliko pramenova sastane i samo zaveži rep – izignoriraj sva ispupčenja nastala na vrhu glave, jer sjeti se – što neurednije to bolje.

11. Niski rep s razdjeljkom sa strane ili neobičnim razdjeljkom


Instagram @lacyredway

Zanimljiv dodatak običnom niskom konjskom repu može biti razdjeljak na način na koji ga inače ne nosiš. Ako kosu uvijek češljaš na jednu stranu, sada napravi razdjeljak na drugoj strani, zaliži je i sveži u rep. Možeš pokušati napraviti i cik cak razdjeljak ili kakav ti god padne napamet.

12. Rep učvršćen mašnicom


Instagram @birdygrey

Iako se ovo čini kao frizura za djevojčice, izgleda jednako cool i na malo starijima. Prije nego što kreneš vezati mašnicu, učvrsti rep gumicom, a zatim uzmi tanku satensku ili sličnu tkaninu i napravite mašnicu.

13. Dupli rep


Instagram @kevinmurphycyprus

Još jedan način na koji možeš napraviti rep je da kosu razdvojiš u gornji i donji dio. Najprije od gornjeg dijela zavežeš mali rep, a nakon toga i od donjeg, ali istovremeno obuhvatiš i gornji rep. Brzo gotova frizura, a izgledat će malo posebnije od običnog repa.

14. Rep ukrašen maramom


Instagram @lisadanaemusic

Još jedan malo drugačiji način za nošenje najobičnijeg repa je da nakon što ga zavežeš, dodaš i maramu oko glave – možeš na njoj napraviti čvor naprijed da se vidi ili ispod repa da ne dolazi toliko do izražaja.

15. Natapirani konjski rep pun volumena


Instagram @beautybylaureyy

Ponekad želimo da nam rep bude zalizan, ali ponekad super izgleda i suprotan – natapirani. Malo natapiraj i ostavi i prednji dio kose natapiran koji ne ide u rep, a posebno razmrsi i sam rep da bude što veći.

Foto: Profimedia/Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Omiljena frizura mnogih cura koju možeš nositi baš u svim prigodama

Novi hair trend – frizura za kojom su poludjele cure na Instagramu i Pinterestu

VIDEO: Niska punđa - idealna frizura za stariji i totalno HOT look

Frizura 15 načina stilovi konjski rep

Još vijesti