Slika nije pronađena

U svijetu mode pravila se stalno mijenjaju; zabavno je pratiti trendove, ali uvijek postoji mali glas u našoj glavi koji nam govori koje kombinacije idu zajedno te što je `prihvatljivo`.

Cure koje prate modu znaju koliko je nekada teško uskladiti boje odjeće, a o tome i govore brojni primjeri loše obučenih celebova čiji je stajling zbog `nesklada` bio totalni flop.

No, modna pravila su tu da se krše, osobito kada se radi o vlastitom stilu. Svojim modnim izričajem pokazujemo osobnost, raspoloženje i maštu te nas odabir `pravih` boja krpica ne bi trebao previše zamarati.

Pitamo se što je život bez malo eksperimentiranja i zato vam donosimo primjere kako uskladiti boje odjeće koje `ne idu zajedno`:


Crvena i ljubičasta

Dosta ljudi će reći da ako želimo isfurati dobar outfit, moramo se odlučiti samo za jednu boju. To ne mora biti istina i nekada možemo dobro uskladiti i dvije boje koje naizgled ne idu jedna uz drugu. Crvena i ljubičasta se `na prvu` ne čine kao dobra kombinacija, ali to nije tako. Stvar je u tome da trebamo pronaći materijale i komade odjeće koji će biti jednostavni i ocrtavati našu siluetu. Bilo što kičasto ne dolazi u obzir.


Traper u kombinaciji s traperom

Veliki broj cura je vjerojatno još prije imao neku kombinaciju trapera i trapera, ali je konačni `look` izgledao kao pravi modni prekršaj. Primjerice, traper košulja s kragnom se može isfurati uz traperice, ali ako su u drugačijoj boji. Mali kontrast zaista može napraviti čudo.


Crna i plava

Zna biti zeznuto kada obučemo odjeću u crnoj i plavoj boji zajedno jer možemo izgledati kao da smo se odijevali u mraku. Crna i plava će funkcionirati ako se obučemo sa svrhom – treba napraviti kontrast pa kombinirati mornarsku plavu boju s crnom. No, kao i uvijek, za isfuravanje ovakve hrabre kombinacije potrebna je snažna osobnost.


Pastelne boje u kombinaciji s pastelnim bojama

Vjerovali ili ne, postoji način furanja odjeće u pastelnim bojama s drugim komadima u pastelu, a da ne izgledamo kao uskršnje jaje. Umjesto miješanja nekoliko uzoraka, trebalo bi se držati odjeće koja je jednostavna (ili se ograničiti na samo jedan uzorak). Ako se pridržavamo ovog pravila tada bi naša kombinacija trebala odisati ženstvenošću i smislom za humor.


Različiti printovi u jednoj kombinaciji

Neki će reći da je život prekratak za ne miješanje različitih printova, a mi ćemo se s time složiti. Naime, printovi se mogu kombinirati, ali ako su drukčije boje, pogotovo ako se ne radi o jarkim bojama. Dobro bi bilo kombinirati hlače i majicu različitog printa. Zapravo, printeve treba uskladiti po vlastitom nahođenju te se ne previše preispitivati.


Crna i smeđa

Smeđa i crna definitivno mogu ići jedna uz drugu ako ih dobro uskladimo. Umjesto klasične crne i smeđe boje, možemo uskladiti njihove `blizance`. Primjerice, karamelasto smeđa boja može uvijek ići uz crnu te bi trebalo potražiti drugačije nijanse smeđe, osim onih klasičnih.Točkice i pruge

Ne slušajte svoju mamu ili savjete modnih blogerica kada tvrde da je točke i pruge jednostavno nemoguće uskladiti. Ne postoji točan savjet na koji se način mogu kombinirati ova dva uzorka, ali bi trebalo početi s tamnijim, konzervativnijim bojama, poput djevojke na fotki.
Izvor/foto: Instagram

I.P.

Pročitajte još:

Nosi ih sve: bijele tenisice u različitim modnim kombinacijama

Tri načina kako kombinirati kožnu jaknu

6 modnih trikova pomoću kojih će tvoja modna kombinacija za čas izgledati puno bolje

boje odjeće Modne kombinacije odjeća

Još vijesti