Slika nije pronađena

Precrtane usnice, poznatije kao overlined lips, popularne su u svakom kutku na svijetu. Popularnost ove tehnike ili forme oblikovanja usana se toliko raširila da žene i djevojke diljem svijeta ovo rade na dnevnoj bazi! Da, dobro ste pročitali, ima žena koje imaju volje i želje svako jutro iscrtavati svoje usnice kako bi one izgledale veće, a da ne moraju koristiti razne preparate i filere za umjetno povećanje usnica.

Ovaj trend je star otprilike 2 godine, a isfurala ga je jedna i jedina, Kyle Jenner. S obzirom na popularnost cijele obitelji Kardashian, a posebno Kyle, nije ni čudo da se je ovaj trend proširio po cijelom svijetu u rekordno malom vremenu. Osim što su je pratiteljice počele kopirati u iscrtavanju usana, Kyle je prvo izdala i svoju kozmetičku liniju ruževa, sjajila i olovka za usne. Samim tim je dodatno podigla popularnost trenda jer svi su željeli imati usne kao Kyle i uvjereni su da to mogu postići samo s njezinim kozmetičkim proizvodima. U svakom slučaju, taj trend doslovno živi jer je popularan i dan danas, skoro dvije godine kasnije. Upravo zato donosimo savjete kako si možete iscrtati usnice i kod kuće, bez posebnih ruževa i sjajila od Kyle Jenner. Potrebno vam je samo par stvarčica za koje smo uvjereni da svaka djevojka ima!

1.Labelo ili balzam kao podloga

@dilan.nk

FAKE LIP FILLER! @makeup ##makeup##lips##tutorial##overline##getready##lipstick##marcjacobs

original sound -

S obzirom na to koliko će usnice trpjeti i koliko slojeva šminke će dobiti popunjavanjem usnica kako bi izgledale veće, potrebno ih je prije dobro nahraniti. Obično labelo, balzam ili melem će definitivno upotpuniti ovaj korak. Ako ovo ne napravite, velika je vjerojatnost da će vam usnice nakon skidanja sve te šminke biti suhe, uništene i ispucale. Tako da u svakom slučaju, pokušajte NE izbjegavati ovaj korak.

2.Crtanje obruba tamnijom olovkom

Olovka kojom ćete napraviti obrub mora biti tamnije nijanse od ruža kojeg ćete kasnije staviti. Ne smije biti puno tamnija tako da se ne primijeti ogromna razlika između obruba i boje ruža, ali bi trebala biti tamnija za jednu ili dvije nijanse. Razlog tome je da će se upravo tako dobiti prirodan look iscrtanih usnica jer ćete naglasiti vanjski obrub koji i određuje veličinu vaših usnica.


3.Matiranje obruba

Matiranje obruba kojeg ste prethodno napravili olovkom, izrazito je bitno. Nebitno je matirate li puderom u kamenu ili običan puder za fiksiranje, bitno da ga matirate. Samim tim ćete smanjiti izrazito ravnu i tešku liniju olovke pa će tako vaš obrub izgledati prirodnije da se ni ne primijeti da je iscrtan.

4.Stavljanje ruža

Kao što smo već spomenuli, bitno je da je ruž nešto svjetlije nijanse od vaše olovke. Nije bitno hoćete li koristiti matt ruž ili tekuće matt sjajilo jer to ovisi o vama i vašem uobičajenom načinu korištenja. U svakom slučaju, bitnije je da je matt jer ako i pogriješite, greška se neće tako jako primijetiti kao kod sjajila, a i lakše je ukloniti nepravilnosti. Ruž je najbolje nanositi od sredine prema krajevima usnica, ali ne skroz do kraja, već ostatak lagano razmazati usnicama nakon što se nanese ruž.

5.Definiranje finish look-a korektorom

@yviescarlet

HOW I FAKE FILLER, a much requested lip tutorial ur welcomeeee ##makeuptutorial ##overlining ##overlinednedlips ##fakefiller ##lipfiller ##makeuphack

Renee - Sales

Krajnji finish je najbolje završiti definiranjem tekućeg korektora. Pod ovim mislimo da bi bilo najbolje korektor nanijeti na rubove ispod donje usnice kako bi uklonili možda mrlje i nepravilnosti koje smo napravili pri popunjavanju, a usnice će samim tim izgledati urednije. Ista je situacija kada korektor stavljamo ispod obrva nakon što smo ih popunili, tako je i sad ispod obruba donje usnice kako bi se pravilnije definirala.

Želimo samo napomenuti kako je potrebno pratiti sve navedene korake kako bi vaš završni rezultat izgledao poput onog na poznatim influencericama na Instagramu ili TikToku. Zato djevojke, budite strpljive i pažljive kako ne bi ispalo kao na ovoj slici iznad!

Pogledajte još:

Nijansa ruža koju svi obožavaju, ali ju ne znaju ispravno nanijeti – trikovi za savršeno crvene usne

Top savjeti vizažista za početnike: Mali trikovi kako iscrtati usne da izgledaju što bolje, veće i punije

[WTF] Viralni trend s Tik Toka: Cure žele imati usne kao Kylie Jenner i to postižu na bizaran način

Usne precrtavanje usna šminkanje overlined lips veće usne

Još vijesti