Traperice

Svatko je kriv za barem neku od stvar s ove liste, ako ne i više njih. Traperice su odjevni komad koji bi nam ipak trebao izdržati neko dulje razdoblje i koji možemo nositi u velikom broju kombinacija, ali to se neće dogoditi ako nastaviš raditi ove greške.

Kada kreneš u potragu za svojim novim savršenim trapericama, trebaš nekoliko stvari prihvatiti prije nego i stigneš do dućana. Prva je da ćeš se morati puno presvlačiti, a druga je da možda nećeš naći iste traperice kakve si nosila zadnje 3 godine, a koje su ti bile tako savršene i sada želiš naći jednake takve. Jedna od situacija u kojoj si se i ti već nekada našla je da dođeš kući iz shoppinga s krpicama koje gotovo nikada ne nosiš i koje samo sakupljaju prašinu u ormaru. Kako nove traperice ne bi bile jedne od tih krpica, ovo su 4 greške koje trebaš izbjegavati kada kupuješ ovaj komad odjeće.

1.Nemoj se bojati kabina za presvlačenje
Znamo, nosiš veličinu 38, znaš da je to tvoja veličina i uvijek kupuješ hlače te veličine – i budu ti dobre. Pa zašto onda bez veze trošiti vrijeme na presvlačenje  i isprobavanje novih trapki koje želiš kupiti? Ako ćeš kupovati traperice na slijepo dobre su šanse da ćeš ih morati ići vratiti ili zamijeniti. Danas postoji toliko različitih stilova traperica, a i svaki dućan ima drugačije kategoriziranje veličina. Nešto što je u jednom dućanu 38, u drugom će biti 36, veličina 38 boyfriend traperica možda ti neće stajati jednako dobro kao skinny model u istoj veličini. Zato treba uzeti nekoliko veličina u kabinu i isprobati ih. Isto tako, ne stoje svima jednako dobro svi modeli, ali da bi znala kako ti stoji neki točno određeni model, moraš ga probati. Nasloniti traperice samo na sebe i tako procijeniti – nije dovoljno za kupovinu ovog komada odjeće.

2.Kupujemo traperice koje su nam lijepe, ali nisu naš stil
Još jedna greška koju radimo, a na koju možemo utjecati i promijeniti je da kupujemo traperice koje vidimo u dućani na lutki i izgledaju nam super. Moderne su, lijepe, a slične je nosila i Bella Hadid i izgledala top. Na kraju ih kupiš, iako znaš da nisu tvoj stil, ali misliš da ćeš naći nešto u ormaru s čime ćeš ih kombinirati. U većini slučajeva to se ne dogodi. Zato što to nisu traperice koje se uklapaju u tvoj stil, uvijek ćeš prije posegnuti za onima koja ti idu uz svakodnevne kombinacije, a ove će stajati po strani i odjenut ćeš ih jednom ili nijednom. Uvijek pogledaj kroj traperica, materijal, udobnost, duljinu nogavica... Ako ti stil ne odgovara i ne osjećaš se ugodno u njima, radije preskoči baš te.

3.Kupujemo traperice koje su prejeftine
Nema ništa loše sa štednjom i kupovanjem jeftinije varijante odjevnog komada umjesto nekog skupog dizajnerskog. Međutim, trebaš razmisliti koja bi bila normalna cijena. Samo zato što u nekom dućanu vidiš da se prodaju trapke po 50 kn ne znači da ih trebaš kupiti odmah 5 komada. Vrlo jeftina cijena kada su u pitanju traperice otkriva i kvalitetu, često prelošu. Bolje je investirati koju kunu više i imati traperice koje se neće strgati za par mjeseci ili koje se neće nakon jednog nošenja objesiti na koljenima. Kvalitetne traperice ćeš imati dugo,a i izgledat će dobro bez obzira jesi li ih nosila jednom ili 150. put. Prejeftine su pune različitih drugih materijala, poput spandexa, koji promijeni oblik već nakon par nošenja. Tako zapravo nisu investirala, već bacila novac, jer ćeš uskoro ionako morati po nove. Ovo je komad odjeće u koji se isplati uložiti.

4.Ne mislimo na ono što bi trebao biti glavni kriterij – udobnost
Bitno je kako ti traperice stoje – naravno, ipak želiš izgledati u njima što je bolje moguće. Ali to ne bi trebao biti jedini ili odlučujući kriterij koji imaš kod kupnje. Ono što svi zaboravimo provjeriti je koliko je taj komad traperica koji nam se sviđa udoban. Zato je bitno isprobati ih, ali i u kabini pokušati sjesti u njima ili čučnuti. Ako to ne možeš izvesti ili možeš, ali se ne osjećaš udobno ni ugodno – nemoj ni razmišljati da ih kupiš. Moraju ti biti udobne u svakoj pozi, inače nije taj par za tebe. U trapericama ćeš provoditi sate i sate, bilo u školi, na druženju s frendicama, na dejtu...a morat ćeš u svim tim prigodama i sjesti i sjediti i po nekoliko sati. Ako ti nije udobno čučnuti ili sjediti, pa čak i stajati normalno, moraš im nažalost reći 'baj baj'. Isprobaj uvijek i broj veće, možda je problem u veličini, ali nekada jednostavno može biti i u stilu, ipak svi imamo drugačijeg oblika tijelo.

Foto: Shutterstock.com – Irishasel/ Giphy/ Shutterstock.com - Dean Drobot/ Shutterstock.com - BoConcept

M.T.

Pogledajte još:

Riješi problem preširokih traperica uz ovaj trik - jer nije lijepo vidjeti da netko stalno povlači trapke koje mu spadaju

Vrijeme je da svoje skinny trapke spremiš duboko u ormar – Ovo su 4 modela koji se nose ove godine

Ovo nam nikada ne bi palo na pamet: Evo kako možeš suziti hlače u struku, a da izgledaju top!

Traperice kupovanje traperica greške odabir hlača trapke

Još vijesti