Slika nije pronađena

Modna marka Gap poznata je po svojim pomalo klasičnim, ali udobnim casual elegantnim komadima odjeće. Stoga ne čudi da su osmislili kampanju u kojoj potiču sve osobe da se “odijevaju normalno”. “Dress normal” i otkrit ćeš svoj individualni stil.

Za potrebe ove kampanje angažirali su mnoge poznate (Anjelica Huston, Elizabeth Moss, Zosia Mamet) koje su obukli “normalno”: zakopčali ih i uvukli u cvjetni uzorak. Seth Farbman, šef marketinga ove modne kuće, o jesenskoj kampanji izjavio je sljedeće: “Umjetnost je pronaći vlastitu verziju ‘Dress normal’ kombinacije. Moje normalno drugačije je od tvog normalnog, a to je i poanta cijele kampanje. ‘Dress normal’ hrabro savjetuje pojedincima da oblikuju svoj vlastiti, autentični stil – i namjerno izazovu i nas da to isto učinimo za sebe.


Kampanja naravno postavlja mnoga pitanja. Što je zapravo ‘normalno’? Ako je svačiji stil ‘normalan’ i treba ga poticati, što to znači za modnu industriju koja svake sezone predstavlja nove, ali ujednačene trendove? Trebamo li ih slijediti ili zanemariti?


Što vi mislite da je pjesnik želio reći?

L.B./izvor: Jezebel

foto: Twitter (Gap)

GAP kampanja 'dress normal'

Još vijesti