Slika nije pronađena

Ovakve tenisice svijet još nije vidio. Nike je za najnoviji model tenisica odlučio napraviti najneobičniju tematiku koju je svijet tenisica vidio. Tema je 'Isus'. Potrudili su se za ovu limitiranu kolekciju, a zbog čega su sve ove tenisice neobične i posebne, saznaj u nastavku.

Poznati model Nike tenisica Air Max 97s doživjele su redizajn, toliko poseban i drugačiji da fanovi nisu mogli odoljeti i rasprodane su u jednoj minuti! Radi se o limitiranoj kolekciji s temom Isusa, a s ovim tenisicama sada ćeš i ti moći hodati po vodi. Suradnja je to s kompanijom MSCHF koji su se potrudili što bolje i što više pratiti temu i doprinijeti. Tenisice su napravljene od 100% vune koja je aromatizirana mirisom tamjana, a dodali su i na vezice privjesak Isusa na križu.


Ipak, ono zbog čega su tenisice još malo posebnije je što u đonovima imaju pravu vodu, točnije svetu vodu, navodno donesenu s rijeke Jordan. Kreatori su rekli da su u svetu vodu morali dodati i malo boje kako bi voda bila lijepe plave boje i vidljivija.


Na jednoj tenisici je sa stražnje strane napisan brend s kojim je Nike surađivao 'MSCHF', a na drugoj piše 'INRI' ('Isus Nazarećanin, kralj židovski'), natpis s križa na kojem je Isus raspet. I to nije sve. Sa strane na tenisice se spominje i jedno poglavlje iz Biblije, ono po Mateju, točnije MT. 14:25.



Jedan od kreativaca koji stoje iza ovog modela otkrio je za New York Post da su se prilikom kreiranja zapitali 'Kako bi suradnja s Isusom Kristom izgledala?' - i ove su tenisice bile odgovor.



Tenisice su se rasprodale unutar jedne minute, iako im je cijena bila 3000 dolara (oko 20 000 kn). Nije neobično da su tako brzo rasprodane jer se radi o limitiranoj kolekciji u kojoj je napravljeno jako malo pari tenisica, nešto malo manje od 24 para. Naravno, dok su neki kolekcionari htjeli dodatak svojoj kolekciji, neki su ih kupili s namjerom preprodaje, a navodno je cijena po kojoj prodaju i do 8 puta veća od originalne.

Bi li vi ikada kupili i nosili ovakve tenisice?



Foto: Freepik/ MSCHF/ YouTube printscreen

M.T.

Pogledajte još:

Isprobaj modni kalkulator koji će izračunati model traperica najbolji baš za tebe

Kardashianke otvaraju svoj ormar fanovima! Moći će se kupiti njihove krpice, obuća, torbice...

Predstavljena je smart traper jakna! Može slikati selfije, javljati se na pozive i još mnogo toga

Moda Tema nike Isus novo tenisice neobično drugačije

Još vijesti