Slika nije pronađena

Od deset imena koja su se uspjela plasirati u drugi krug najvećega hrvatskoga modnoga događaja za mlade dizajnere, stručni žiri sastavljen od modnih dizajnera Lidije Vidaković – YUNIKU, Zorana Mrvoša, Tea Perića i Tihomira Krznarića, izabrao je pet najboljih kolekcija čiji su autori uz kreativnost morali pokazati i zanatsko umijeće izradom jednoga od modela iz kolekcije.

Najuspješniji su u tome bili Tomislav Đurđević (Đakovo) i Ivana Valdec (Varaždin), Ivan Alduk (Solin), Juraj Zigman (Kostrena), Neven Mihić (Osijek) i Damjan Jacić (Zagreb), koji će na Fashion Incubatoru – Fashion Sweetnessu održati samostalne revije i boriti se za titulu najboljeg dizajnera.

Pobjednika ovosezonskoga najvećeg hrvatskog natjecanja mladih dizajnera očekuje i novčana nagrada od 10 000 kuna koju osigurava Slavonska banka - članica Hypo grupe te nastupi na Cro-a-porteru i sljedećem Fashion Incubatoru.

A u nedjelju, 14. listopada, održan je veliki casting za modele koji će se 2. i 3. studenoga prošetati pistom Fashion Sweetnessa. Od 50-ak djevojaka i mladića, koji su udovoljavali traženim kriterijima, odabrano je 12 djevojaka i 6 mladića, koji će uz svoje kolegice i kolege iz Zagreba, nositi kolekcije izabranih pet finalista, gostiju dizajnera kao i prijašnjih pobjednika najvećeg hrvatskog natjecanja mladih dizajnera.

Fashion Incubator finalisti revija moda natječaj dizajneri