Slika nije pronađena

Proljeće svake godine sprema nove trendove, a ako želiš drastično promijeniti frizuru ili samo tražiš nove ideje za svakodnevne frizure, evo što se nosi.

 

Hladnoća, vjetar i oborine kojih ima napretek tijekom zime nisu nikako dobri ni za kožu ni za kosu. Frizure nam zato često ne uspijevaju kako želimo, kosa izgleda lomljivo i obješeno, a najviše dana nije ni bitno kakva ti je kosa jer ti je ionako na glavi kapa. Zato je proljeće pravo vrijeme za udahnuti kosi život i napraviti nešto novo i drugačije. Od poznatih frizera do stilova frizura koje se nose na modnim pistama, kada se sve zbroji, može se izvući 7 velikih trendova u svijetu kose koji će vladati ovog proljeća.

1. Šiške


Prvi trend koji nas nikako ne iznenađuje, a čiji se povratak sprema ovog proljeća su šiške. Hrpa celebova, kao primjerice Bella Hadid ili Kendall Jenner, u zadnje su vrijeme promijenile svoj look uz baš ovu frizuru. Za sve one koji imaju dugu kosu, a ne žele skratiti dužinu, ovo je velika promjena koja neće ostaviti strašne posljedice na dužinu. Nosit će se duže šiške koje je jednostavno oblikovati – zabaci ih odostraga, na stranu ili ostavi naprijed – što god odlučiš, frizura ti je spremna za par minuta. Prije nego se odlučiš na ovu veliku promjenu, provjeri kako bi ti stajale šiške, jer jednom kada ih odrežeš, duže vrijeme nema povratka na staro.

2. Razdjeljak na stranu


Da bi bila u trendu ovog proljeća nije obavezno da posjetiš frizera, neke hit frizure možeš napraviti i sama kod kuće. Jedna od frizura koja je hit je razdjeljak na stranu u kombinaciji s raspuštenom kosom. Razdjeljak na sredini iskoristi kada vežeš rep, ali kada imaš dobar hair day i želiš nositi kosu raspuštenu, složi razdjeljak na stranu. Da li ćeš ga napraviti bliže sredini ili dramatično nisko, ovisi o tebi, koliko god daleko ti se čini da će izgledati dobro.

3. Visoki i dugački rep


Još jedna frizura koju možeš slagati na dnevnoj bazi sama kod kuće je visoki rep kakav fura Ariana Grande. Ovaj trend nikako ne prolazi, a konjski repovi osvajaju sve više cura. Svake godine se nose sve viši i viši. Što ti je kosa duža, to će visoki rep izgledati bolje. Kod ovakvog visokog repa je bitno i da je prednji dio dobro zaglađen, a to ćeš jednostavno postići tako da pošpricaš lagano kosu lakom za kosu prije nego je počešljaš i zagladiš za u rep. Minus ovakve frizure je da ako stvarno čvrsto zategneš kosu, do kraja dana bi te mogla boljeti glava, zato oprezno.

4. Stepenasti bob


Ako ti kosa izgleda tanko, vrhovi su ti ispucali, jednostavno ne izgleda onako dobro kako treba i znaš da ti treba šišanje, ali nikako da se odlučiš na njega, to je znak da je sada pravo vrijeme za posjet frizeru. Proljetni hit bit će bob frizura, ali ne odrezana ravno kao po špagi, već stepenastija, neravna varijanta. Na ovaj način ćeš izgledati moderno, bilo da imaš ravnu ili kovrčavu kosu. Koliko ćeš jako odrezati, da li do ramena, niže ili čak i još više, ovisi o tome kakvu imaš strukturu lica.

5. Pastelne boje


Za one koji u proljeće žele zakoračiti s novom bojom kose jedna od opcija može biti pastelna boja kose. Svejedno da li se radi o plavoj, ružičastoj, zelenoj, sivoj, ljubičastoj ili nekoj drugoj boji, odabir ovakve nijanse je hit. Ovakve boje na kosi izgledaju odlično, no često ih je teško dobiti pogotovo ako imaš tamniju kosu, a tu je i njihovo održavanje koje može biti problematično jer se ispiru brže od običnih boja. Ali ako se ipak odlučiš na ovakvu promjenu, sigurno nećeš požaliti.

6. Ukrasi sa šarenim kristalićima


Pretjerivanje s hrpom ukrasa na kosi ove godine neće biti IN, već će se nositi jedan ili nekoliko manjih ukrasa, ali to će biti komadi koji će hvatati pažnju. Špangice i kopčice sa šarenim kristalićima lijepo će izgledati na različitim frizurama, a u manjoj količini mogu biti i super ideja za napraviti posebnijom običnu svakodnevnu frizuru za u školu.

7. Neuredni niski rep


Zadnja frizura koja će trendati ovog proljeća na kosama je niski neuredni rep. Osim što će se nositi 'Ariana Grande visoki zaglađeni konjski rep', ovo je još jedna alternativa koju je lakše za složiti i za koju nije toliko bitno koliko ti je duga kosa. Brzo se složi i ne traži previše truda, a izgleda odlično. Ako ti koji pramen i ispadne iz repa, još bolje! Kod ove frizure je glavno pravilo da što neurednije izgleda, to bolje.

Foto: Freepik/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Konjski rep je IN i nudi toliko mogućnosti – 15 stilova koje moraš isprobati

Dosadila ti je ravna kosa? Donosimo ti 7 načina na koje možeš nakovrčati kosu sama kod kuće

Osam trikova za zdravu i lijepu kosu – pozdravi se s oštećenjima i ispucalim vrhovima

Kosa trend proljeće Frizura 2019.

Još vijesti