Slika nije pronađena

Ljeto se opasno približava i svi žele unijeti injekciju boje u svoj život, pa zašto ne bi eksperimentirali sa šminkom? Neonsko sjenilo je trend kojim ćeš zasigurno privlačiti pažnju.

Trendovi u šminkanju dolaze i odlaze, a na društvenim mrežama jasno se mogao pratiti tijek pojedinih trendova. Počevši od make up tutoriala koji su nas naučili izraze poput contouring, strobing, baking, pa sve do minimalističkog pokreta kada je fokus bio na postizanju svježeg izgleda kože. Sada se, kao reakcija na minimalizam i na povratak 80-ih u modu, vratila želja za eksperimentiranje s bojama. Ne govorimo o pastelnim, prigušenim nijansama, već o glasnim, neonskim bojama poput markera. Žuta, ljubičasta, narančasta, ružičasta – neovisno o kojoj se boji radi, neonska sjenila u svim duginim bojama pronašla su svoje mjesto na policama u drogerijama. Pronađi svoju idealnu nijansu i počni s eksperimentiranjem. U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako savršeno nanijeti neonsko sjenilo ili tuš.

Manje je više
Kada se odlučiš za neonski look, moraš dopustiti tim hrabrim nijansama da budu jedini fokus na tvom licu. Stoga izbjegavaj tešku šminku na ostatku lica – neka lice bude svježe i sjajno, ali ne pretjerano konturirano, obrve neka budu što prirodnije, a na usnice nanesi ruž ili sjajilo u nude nijansi.

Izgradi čvrste temelje
Ako ne želiš potrošiti cijelu ušteđevinu na skupa neonska sjenila, u drogeriji potraži pristupačnije alternative. Međutim, postoji mogućnost da drogerijska sjenila neće biti jednako jako pigmentirana kao kvalitetnije verzije pa ćeš se morati malo više potruditi oko njih. Trik koji će ti uvelike pomoći jest nanošenje baze za sjenilo ili korektora na kapke. Neka boja te baze bude što svjetlija kako bi pigment sjenila bio što vidljiviji.

Započni jednostavno
Ako si još uvijek neiskusna u šminkanju, svedi svoj neonski look na minimum. Odaberi jednu neonsku nijansu i nju nanesi na cijeli kapak, a u unutarnji kut oka i ispod obrve nanesi highlighter. Pažljivo izblendaj te nijanse, stavi maskaru i umjetne trepavice i izgledat ćeš kao da si se zaista potrudila.

Ugledaj se na Kylie
Poznata milijarderka Kylie Jenner također je veliki fan ovog trenda. Njen način nanošenja je malo neobičan, ali vrlo jednostavan i efektan. Ona je neonsko žuto sjenilo nanijela samo u unutarnje kutove oka, dok je u pregibu kapaka stavila neutralnu nijansu. Look je upotpunila mačkastim tušem. Slijedi njen primjer i nanesi neonsko sjenilo u malim količinama za veliki efekt.

Neonski eyeliner
Za minimalistički look jednostavno pronađi neonski tuš u svojoj omiljenoj nijansi i nanesi ga umjesto običnog, dosadnog crnog tuša. Tako ćeš zasigurno privući pažnju.  

Kombiniraj više boja
Kada stekneš malo više iskustva u svojim make up vještinama, možeš se odvažiti i pokušati kombinirati više neonskih nijansi u jednom looku. To možeš učiniti sa sjenilima, ali i s tušem kako je to učinila trendsetterica RiRi.

Grafičke linije
Ovaj look je idealan za ljetni party. Umjesto da tuš naneseš samo uz liniju trepavica, možeš ga nanijeti i uz liniju kapka. Za ovo će ti vjerojatno trebati malo više hrabrosti i mirna ruka, ali bit ćeš najbolje i najcool našminkana djevojka na zabavi.

Foto: Instagram/Instagram screenshot

M.B.

Pogledajte još:

Kako pravilno očistiti umjetne trepavice? Umjesto da ih samo spremiš, napravi OVO i produlji im 'rok trajanja'

Pripremi se za izlazak iz kuće uz Catrice kozmetiku: Make-up savjeti i trikovi da izgledaš što bolje na prvoj kavi

Kako se na brzinu našminkati za online nastavu? 5 trikova za brzinski makeover

šminka makeup trend neonske boje neon na očima

Još vijesti