Slika nije pronađena

Ove godine čipka je omiljeni materijal poznatih svjetskih dizjanera koji uz njezinu pomoć naizgled obične haljine pretvaraju u one dostojne princeza. No, u zadnje vrijeme čipka nije rezervirana samo za njihove revije, već ju se može nositi i na vlastitom licu kao make up.

Za to je zaslužna poznata vizažistica Phyllis Cohen koja je kreirala kolekciju make up aplikacija zvanih Face Lace, a koje se nanose direktno na lice.

Ovakav novi  look mogao se po prvi puta vidjeti na Tjednu mode u Londonu još u veljači ove godine, a od tada se o njemu ne prestaje šuškati u modnim krugovima kao i u poznatim svjetskim modnim časopisima.

Kolekcija 'Face Lace' make up je podredila upravo ovom očaravajućem uzorku, a sastoji se od aplikacija za kapke i obrve, ali i maski u raznim veličinama koje se mogu aplicirati na bilo koje područje lica. Ove naljepnice apliciraju se na čistu i očišćenu kožu, a nakon što se odstrani zaštitni papir, aplikacija ostaje na nju zaljepljena uz pomoć posebnog ljepila koje ne izaziva alergijske reakcije.

Cohen je dosad surađivala s brojnim poznatim umjetnicima kao što su David Bowie i Annie Lennox, a radila je i editorijale za časopise poput Voguea i Ellea. Njezino umijeće zatražili su i kozmetički brendovi Revlon i Vichy, a u svojem radu Phyllis bi uvijek pomaknula granice zahavljujući svojim do tada neviđenim idejama.

Sama make up artistica kaže kako je 'Face Lace' kreirala za one koji su spremni na hrabre modne izjave, jer s njezinim naljepnicama sigurno nećete proći nezamijećeno. Kako je čipka već sama po sebi upečatljiva, uz ove aplikacije najbolje je kombinirati minimalistički make-up, poput maskare, eyelinera ili ruža za usne.

Cijene aplikacija kreću se od 10 do 20 funti, a mogu se nabaviti u specijaliziranim make up dućanima.

Sviđa li ti se Face Lace? Misliš li da ukrašava lice ili ipak stvara prenapadan izgled?

Sonja Curi
Foto: Face-lace.com

make up cipka Moda stil

Još vijesti