Slika nije pronađena

Jeste li znali da je ona sa studentske modne revije? Istinita priča. Napravio ih je Fredrik Tjærandsen, a ako ih niste vidjeli, zaustavite sve što radite i gledajte ovo.

'Bio sam inspiriran vlastitim uspomenama iz ranog djetinjstva. Htio sam rekreirati maglovitost i 'maglovitost' samih sjećanja', rekao je Tjærandsen za Vogue. Čini se da londonski Saint-Martins ima još jednog modnog dizajnera budućnosti. Prestižnu školu su, između ostalih, pohađali Alexander McQueen, Zac Posen, Stella McCartney i John Galliano.Haljine, koje dizajner naziva 'mjehurićima', izrađene su od prirodne gume. 'Tvrtka s kojom radim surađuje s lokalnim proizvođačina gume na Šri Lanki i komadi su napravljeni od biljaka u najvećoj mogućoj mjeri', rekao je Tjærandsen. Na pitanje o tome kako konstruira odjeću, Tjærandsen ne odaje previše: 'Želio bih proces zadržati za sebe'.


Goruće pitanje bi bilo - kako modeli u njima dišu? Jesu li u njima jako dugo? A Tjærandsen je mislio na to i na puno više od toga. Mjehurić je napunjen kisikom, tako da unutar njega ima oko dvije do tri tisuće litara kisika. 'Čovjek diše 480 litara kisika na sat, tako da u haljini možete biti otprilike tri sata', kaže Tjærandsen. 'Počeo sam napuhavati haljine nakon što je show već počeo, tako da modeli nisu u mjehuriću više od 30 minuta', dodaje.Sav se Tjærandsenov trud isplatio, preko noći je stekao više od 25 tisuća followera. Norvežanin, koji je prethodno radio s Balenciagom, Louis Vuittonom i Craigom Greenom, sada je traženi dizajner među celebrityjima. Lindsay Lohan komentirala je na Instagramu: 'Malo čudno, ali cool', dok se Courtney Love divila njegovom dizajnu i pisala: 'Wow', a glumac Billy Porter komentirao je: 'AWWWWWWWW!!!'.


Foto: YouTube/ Giphy/ Freepik

M.S.K.

Pogledajte još:

Dobri kistovi su bitni u šminkanju – poznati brend izbacio tri nova koja su must have ovog ljeta

Njezina modna linija ispala totalni fijasko! Influencerica s milijunima followera nije uspjela prodati ni 36 majica

[ANKETA] Praktično ili odvratno? Otkrij koji je novi ljetni modni trend

trend balon dizajner Mjehurić Viralno haljina dizajnerska haljina

Još vijesti