Slika nije pronađena

Cro-a-porter je svoj jubilej, petnaesto izdanje, obilježio selidbom na novi prostor - West Gate shopping centar, i to u grandioznu središnju dvoranu, sa pistom dugom čak 120 metara.

 

Svake večeri, za publiku od oko 3000 ljudi, prikazuje se 6-7 revija, a svoje kreacije, osim već standardnih domaćih dizajnera, pokazuju i dizajneri iz regije, te modni brendovi koji se mogu kupiti u shopping centru, poput Vero Mode i Zare.

U toliko velikoj dvorani celebritiju su se raštrkali, ali smo uspjeli vidjeti popularnu članicu žirija Hrvatska traži zvijezdu Anđu Marić (koju se ne može promašiti zbog frizure ), lijepu Natašu Janjić, Indiru iz Colonije, Anicu Kovač, a najveću je pažnju prvi dan izazvao dolazak Seke Aleksić u Balmain haljini.

Drugi dan je kroz video projekciju dirljivo odana počast nedavno tragično preminulom vizažisti Tomi Vrbanu.


No, što su pokazali dizajneri?

Hippy Garden kolekcija je bila vrlo nosiva, za seksi modernu božicu. Većinom haljine, u lijepim kombinacijama boja-zelenoj/crnoj/bijeloj, te dodacima crvenih epauleta, bile su inspirirane antičkom Grčkom te prašumom, što se vidjelo iz odličnih printeva.

 

Teo Perić za splitski MAK, na pistu je izveo prave dame, poput onih iz četrdesetih i pedesetih godina (sa pripadajućim punđama kakve je nosila npr. Tippi Hedren u Pticama), koje će na poslovne sastanke ili popodnevnu kavicu krenuti u kostimićima sive, crne i bijele boje, haljinama ili trenchu.


Arileo je pokazao zaokruženu kolekciju, većinom u bijeloj i sivoj boji. Koristili su drapiranje, kao i asimetričnu siluetu, za svoje kombinezone i haljine. Meni su se posebno svidjeli dodaci, i to remeni i narukvice sa metalnim krugovima, pomalo podsjećajući na Fendijeve od prije par sezona.

Xenia Design se pridružila svjetskom trendu povratka ženskih oblina na piste,koji su započeli Louis Vuitton i Prada, te komade prikazala ne na profesionalnim manekenkama, već na pravim, malo punačkijim ženama. Zaslužile su pljesak jer su bile šarmantne i pokazale kako moda može dobro izgledati na svakoj od nas.

 

Linea Exclusive pokazala je pak na Nikolini Pišek i Fani Stipković modele u svom dobropoznatom seksi stilu, ovaj put većinom drapirane, a duo Fjaba se poigrao sa šarenim trakama zanimljivo ih postavljajući na i oko haljina, čineći originalne strukture.

Za kraj, oduševile su povratnice Madame Demode pomalo androginom, ali odličnom kolekcijom. Samozatajni i bezvremenski modeli, u srebrnoj, plavoj i crnoj boji, vrhunski iskrojeni, funkcionirati će kao odlični dodaci garderobi svake žene, gdje će se lako moći kombinirati sa već postojećim komadima i vječno nositi. Bravo!


Jasna Rausavljević

hippy garden Teo Perić mak Arileo xenia design Linea Exclusive cro-a-porter

Još vijesti