Slika nije pronađena

Cro-a-Porter je ove sezone pod motom XXX. Naime, ovo je deseto, jubilarno izdanje, pa je za očekivati najveći i najbolji show do sada. A u skladu sa obljetnicom, prva se večer održala jučer, 10.10.

Za razliku od ostalih dana, kada će se revije održavati na Zagrebačkom velesajmu, revije prve večeri mogle su se pogledati u centru grada - u nekad čuvenoj dvorani za plesnjake - Tucman.

Amarie i Boudoir također su, kao najvjernije sudionice Cro-a-portera, slavile 10 sezonu rada. Tako je Amarie prvo predstavila za nju pomalo netipične i vrlo seksi haljine, slične stilu dvojca Dolce Gabbana. Koristila je baršun, najčešće zelene i crne boje, a haljinama su zanimljivost davali nabori na leđima. Na hlačama pak su se isticali predimenzionirani vanjski džepovi, kao inovativni detalji. Meni su se posebno svidjele šljokičaste haljine (crna i bijela), čiji je gornji dio izgledao kao grudnjak koji viri van iz haljine.

Boudoirke su uredile svoje manekenke kao žive lutke, sa crnim perikama u stilu frizura iz tridesetih godina i prenaglašenim ružičastim make-upom. Haljine su bile u dobro poznatom Boudoir stilu - puno čipke, cvjetova, ovaj put baby doll dužine - dakle vrlo kratke.

Kombinacije boja najčešće: plavo+crno+smeđe. I one su, kao i Amarie koristile baršun, a novost za njih je par modela od pletenine, te jedan crni kaput sa naborima.

Styling u stilu osamdesetih (i popratna muzika u backgroundu revije-pop hitovi iz tog razdoblja), koji je samo ovaj put radio Robert Sever, dodale su novu dimenziju njihovom stilu i pokazale kako se Boudoir odjeća može iskombinirati na originalan način - dodajući remen ili rukavice intenzivnih boja.

A revije dviju naših najboljih dizajnerica,iz prvog je reda pratila i najuspješnija Hrvatica na svjetskom modnom nebu - Ivana Omazić, koja, kao što valjda svi već znaju, kreira za veliki Celine.

Od poznatih faca, opet su svi došli - nabrojati ću samo neke: RTL ekipa (Tatjana Jurić, Antonija Stupar…), hrpa glumica: Jelena Perčin, Ana Begić, Zrinka Cvitešić, Lana Biondić, te neizbježna Fani Stipković i Fashion guru (Boris Banović).

Jasna Rausavljević

cro-a-porter modna revija moda jelena perčin Ana Begić Zrinka Cvitešić Lana Biondić Fani Stipković fashion guru