Slika nije pronađena

Mnoge djevojke su dosad živjele u uvjerenju kako se kontrastne boje ne mogu kombinirati međusobno. Ovoga proljeća modna se pravila mijenjaju.

Kombiniranje naizgled nespojivih boja trend je za koji je potrebno malo modnog predznanja, ali ako ispravno savladate tehnike, vaše će odjevne kombinacije svi htjeti kopirati. U nastavku donosimo 3 modna pravila za ispravno kombiniranje kontrastnih nijansi.Trend miksanja totalno suprotnih boja, poznat i kao color blocking, već je dugo godina popularan u modnoj industriji, ali ove se sezone vratio na velika vrata. Na trendsettericama možemo vidjeti kombinacije žute i ljubičaste, ružičaste i crvene ili zelene i plave. Čitajući ovo, vjerojatno zamišljate nekakav smiješan, klaunski outfit. No, iznenadit će vas kako ispravnim odabirom boja i nijansi možete svoje omiljene odjevne komade kombinirati na milijun trendi načina, a za to je potrebno znati 3 jednostavna pravila.

1.Za početak, klonite se uzoraka
Ako ste početnik u color blockingu, držite se jednobojnih odjevnih predmeta. Kombinirajte hlače ili suknju u jednoj boji s majicom u suprotnom tonu. Dodatno ćete si otežati ako u šareni outfit pokušate uklopiti i odjevni predmet s uzorkom. Ipak, uzorak možete unijeti u outfit preko modnih dodataka, ali taj uzorak mora sadržavati slične nijanse kao u odjevnim komadima. Kada izvježbate svoje color blocking vještine, u kombinacije možete ubaciti i hrabre uzorke.

2.Držite se istog intenziteta boje
Ako outfit kreirate oko odjevnog predmeta jarke boje, nemojte ga kombinirati s pastelnom nijansom, već odaberite komad jednakog intenziteta. Isto vrijedi i kada je riječ o pastelnim nijansama – outfit će najbolje izgledati ako se odlučite za dva kontrastna, ali ipak pastelna tona.

3.Upoznajte se s kotačem boja
Svi znaju kako postoje tri primarne i 3 sekundarne boje – žuta, crvena i plava te ljubičasta, zelena i narančasta. No, kotač boja će vam pomoći otkriti koje boje su komplementarne, to jest, koje će se idealno slagati jedna s drugom. Primjerice, ako se odlučite za žute hlače, na kotaču boja potražite boju koja se nalazi suprotnoj strani kruga, u ovom slučaju to bi bila ljubičasta. Neka vam to bude polazište, ali se ne morate toga slijepo pridržavati. Eksperimentirajte s nijansama ili potražite inspiraciju na društvenim mrežama kako biste vidjeli koji miks boja vama najviše odgovara.

Bonus savjet: u svojim šarenim kreacijama možete kombinirati dvije ili maksimalno 3 boje. U slučaju da kombinirate 3 boje, odaberite jednu koja će biti dominantna, a ostale boje unesite u manjim dozama, primjerice preko modnih dodataka.
 
Foto: Shutterstock.com – aekikuis/Instagram/Instagram screenshot

M.B.

Pogledajte još:

Trendao je prošlo ljeto, a vraća se i ovo: Zaboravi na životinjski uzorak ili prugice – ovo je najveći ljetni trend

Modni trendovi koji će vladati ovog proljeća – izvuci ovih 6 odjevnih komada iz ormara

Bella Hadid vraća u modu ove godine 3 trenda za koja smo se nadali da ih više nikada nećemo vidjeti

color blocking modni trend kombiniranje

Još vijesti