Slika nije pronađena

Chanel se malo zeznuo i razljutio ljude diljem svijeta. Htjeli su napraviti nešto super i angažirati i malo drugačije modele, ali su to odradili jako loše i krajnji je rezultat samo razljutio ljude.

Jedan od najpoznatijih i najpopularnijih svjetskih brendova, Chanel, odlučili su ove godine na Paris Fashion Weeku napraviti nešto što nisu već desetljećima – imati plus size modela koji će prošetati njihovom modnom pistom. Bila je to super ideja, i sigurno bi svaki model dao sve da joj se pruži prilika da nosi odjeću za Chanel.

Iako se u njihovim dućanima mogu kupiti odjevni komadi različitih konfekcijskih veličina, na modnim pistama su do sada uvijek imali isključivo izrazito mršave modele. Zato je vijest da je sada prošetao njihovom pistom plus size model, odjeknula. Barem dok svi nisu vidjeli njihovog plus size modela. Radi se o djevojci Jill Kortleve, koja izgleda ovako.


Za Chanel, čiji su modeli kost i koža, djevojka koja izgleda ovako je plus size, ali za sav drugi svijet, ovo je samo djevojka koja izgleda zdravo i normalno. Ljudi su napali brend jer ovakvim potezima daju pogrešnu sliku mladim djevojkama o tome kako bi trebale izgledati. Ako se djevojke koje izgledaju kao Jill računaju kao plus size djevojke, onda je pola svijeta plus size. I dok su neki oduševljeni ovim što je napravio Chanel, većina ih je ipak osudila jer djevojke normalne građe stavljaju u plus size kategoriju.

Foto: Insatagram/ Instagram printscreen

M.T.

Pogledajte još:

Suradnja Barbie i MAC-a: Limitirano izdanje ruža koji će te osvojiti bojom, ali i pakiranjem – dostupan je i kod nas

Ne moraš potrošiti bogatstvo na maturalnu haljinu: H&M je predstavio mini kolekciju maturalnih haljina!

Koja će se boja nositi ovog proljeća? Jedna će prevladati sve ostale – imaš li ju u ormaru?

model jill kortleve nezadovoljni chanel plus size

Još vijesti