Slika nije pronađena

Svi znamo koliko glazba može utjecati na naše raspoloženje. Kada smo sretni, još nas dodatno uvesele neki dinamični ritmovi, a kada smo tužni bi najradije cijeli dan slušali tužne pjesme kako bi mogli plakati. Tako da glazba definitivno ima povezanosti s našim raspoloženjem, pa tako i ona glazba alarma koja nas ujutro probudi – upravo ona nam može odrediti raspoloženje u ostatku dana!

Glazba nas okružuje, svakog dana, pa čak i odmah od jutra kada čujemo prve zvukove alarma! Dokazano je da glazba znatno može utjecati na naše raspoloženje, a isto tako se s njom poistovjećujemo. Upravo zbog toga nam jutarnji alarm može odrediti raspoloženje koje ćemo imati tijekom dana, a svi želimo imati dobro raspoloženje. Naime, većina nas ima neki glasni i jaki jutarnji ringtone samo da se čim prije probudimo i ustanemo iz kreveta, ali je dokazano kako to nije dobro za ostatak našeg dana. Taj glasan i oštar zvučni signal može poremetiti ili zbuniti mozak u premalom vremenu zbog čega smo od jutra pospani i loše raspoloženi.

Neka mirnija i sporija melodija omogućuje bolji prijelaz iz stanja mirovanja, odnosno pospanosti, u stanje budnosti, a samim tim i rezultira puno boljim raspoloženjem tijekom dana! Inače se budimo uzrujani više nego inače s obzirom na to da je glazba povezana s našim emocijama. Zato, radije odaberi neki mirniji instrumental ili lagani ringtone alarma kako bi tijekom dana bio bolje volje.

Pogledajte još:

Istina ili mit: Kad sanjaš bivšeg to znači da on misli na tebe preko dana?

Nova tehnika s kojom možeš zaspati za 60 sekundi – trik je u disanju i svi tvrde da im pomaže

Najbolje 3 poze za spavanje kada te muče grčevi zbog menge ili te samo jako boli trbuh

Spavanje jutarnje buđenje Raspoloženje san alarm

Još vijesti