Slika nije pronađena

Kako se temperature penju, tako lagano umiru naše zablude idealnom ljetu. Premda se zamišljamo u lepršavim haljinama i s laganim makeup-om, zapravo u gaćama i bez šminke čekamo svježiju večer kako bismo mogle uživati.

Ljeti nam znoj izbija na sve strane i totalno nas muči, a niti jedan dio tijela nije pošteđen. Premda ne zvuči jako ženstveno, to je realnost od koje ne možemo pobjeći. Valovita romantična frizura koju smo htjeli isfurati u kombinaciji sa sunčanim naočalama nažalost više nije u igri jer kosa nam postaje poput vune, a znoj se slijeva iza okvira.

U ovo doba godine posebno patimo, a ovo su iritantne muke koje nas muče:

Kratke hlačice + ljeto = noge koje se trljaju

Jedva čekamo uskočiti u nešto kratko tijekom ljeta, a čest izbor su kratke hlačice. Ako smo po cijele dane na otvorenom garantirano ćemo se uznojiti, a znoj i trenje je ono što izaziva bol nogu. Noge se trljaju jedna o drugu i to može biti prilično bolno, a ponekad može potrajati cijelo ljeto.



Šminka se topi s lica

Čim stavimo malo pudera, maskaru i ruž za usne odmah imamo osjećaj da će se sve naglo otopiti. Ponekad se to i doslovno dogodi pa završimo zamrljanog lica i djelujemo skroz neuredno pa slobodno možemo reći da visoke temperature ne odgovaraju šminkericama.


Grudi se znoje

Tijekom zime naše grudi su `zarobljene` između debelih slojeva odjeće i različitih džempera pa jedva čekamo ljeto, ali kada ono dođe podsjetimo se koliko se grudi mogu oznojiti. Znojne grudi nas tjeraju da jako često peremo grudnjake, a osim toga dok ih još nosimo nas počne svrbjeti. Znamo da rješenje nije hodanje uokolo bez grudnjaka, ali nam se to sada čini kao najbolja opcija.


Kosa je stalno vlažna

Kao što smo rekli frizura s romantičnim valovima ili čak ispeglana kosa ne dolaze u obzir ljeti. Kosa je stalno vlažna jer nam se tjeme i glava znoje te je gotovo nemoguće isfurati neku cool željenu frizuru. Nažalost, ni rješenje za ovo još uvijek ne postoji.



Noge nam se zalijepe za sve na što sjednemo

Već smo napisali da su kratke hlačice ili suknjica jedino rješenje, ali to znači da na što god budemo sjele da ćemo se zalijepiti. To se događa jer nam se noge znoje, a one kao da postaju prianjajuća folija za sve. Ponekad imamo osjećaj da ćemo iskrvariti dok se ustajemo s neke kožne stolice.



Zaboravljanje gumice za kosu jednako je umiranju

Vožnja biciklom ljeti ili samo odlazak u šetnju može se zakomplicirati ako zaboravimo ponijeti gumicu za kosu ili neku kopču. Cure s dužom i debljom kosom će zasigurno prokuhati, ali nije svejedno niti onima s bob frizurom jer jednom kada se kosa počne lijepiti za vrat – nema povratka.



Stalna depilacija

Nažalost postoji nepisano pravilo da bi koža djevojaka ljeti trebala biti glatka, a koliko god mi bježale od toga na kraju se izdepiliramo. Još gore je to što to radimo svakih nekoliko dana jer stalno se krećemo u nečem kratkom te ne želimo da naše noge skroz zarastu.


I.P.

Pročitajte još:

Kako ljeti mirisati dobro unatoč znojenju

Kad si bijel kao sir: ljetne muke ljudi svijetle puti

A stiže ljeto: muke djevojaka kojima mame brane depilaciju

Ljeto muke cura ljeti muke

Još vijesti