Slika nije pronađena

Vjerojatno ste čuli za časopis Time. Radi se o američkom časopisu koji se često svrstava u najuglednije časopise na svijetu. Upravo je taj časopis napravio ljestvicu najutjecajnijih tinejdžera u ovoj godini.

Na mladima svijet ostaje, zna to dobro i ugledni Time, stoga je napravio ovu ljestvicu s nekim poznatim imenima, ali i nekim manje poznatim imenima među mladima, ali za koja će se zasigurno čuti.

Malala Yousafzai – 16 godina

Ova je tinejdžerica upucana u glavu 2012. godine i jedva preživjela. Dogodilo joj se to dok je išla iz škole autobusom, a postala je žrtva talibana jer se zalagala za bolje uvjete školovanja djevojaka u Pakistanu. Srećom, oporavila se i nastavila sa svojim aktivizmom te kaže da se bori za bolje obrazovanje sve djece na svijetu. Dobila je niz nagrada te bila nominirana i za Nobelovu. Pogledajte video

Lorde – 17 godina

Punim imenom Ella Yelich – O'Connor, dolazi s Novog Zelanda, a ima i hrvatske korijene. Proslavila se svojim singlom 'Royals'. Djevojka sama piše stihove i glazbu te je svojevremeno odbila ići na turneju s Kety Perry rekavši da to jednostavno ne bi bilo u redu.

Lydia Ko – 16 godina

Igra golf za Novi Zeland iako je rođena u Južnoj Koreji. Nakon samo 23 odigrana turnira peta je među ženskim golferima na svijetu te je najmlađa natjecateljica koja je osvojila neki profesionalni golferski turnir. Video

Nick D'Aloisio – 18 godina

Osmislio je aplikaciju za mobitele za čitanje vijesti te je prodao Yahoo-u kad je imao 17 godina. Ide mu dobro, doista dobro, i ako nastavi tim stopama, još ćemo čuti za njega.

Missy Franklin – 18 godina

Ova plivačica je osvojila šest zlatnih medalja na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu te je tako postala plivačica s najviše osvojenih zlatnih medalja na jednoj Olimpijadi. Također, odbila je ugovor vrijedan milijune dolara kako bi se upisala na koledž.

Ionut Budistenau – 19 godina

On je student iz Rumunjske te je napravio prototip automobila koji može voziti bez vozača. Ovo nije neka novost u svijetu automobila, međutim kvaka je u tome da se njegov automobil može proizvoditi po niskim troškovima, točnije za 4,000 dolara, u usporedbi s Googleovim automobilom bez vozača koji košta 75,000 dolara. Pogledajte video

Malia Obama – 15 godina

Ovo je jedna od kćeri američkog predsjednika Obame. Pozornost javnosti uvijek privlači svojim diskretnim i pristojnim ponašanjem te ju je i otac istaknuo kao najveći utjecaj na svoj (pozitivni) stav prema homoseksualnim brakovima.

Maya Van Wagenen – 15 godina

O ovoj smo tinejdžerici već pisali na našim stranicama. Ona je napisala knjigu, a Disney trenutno piše scenarij prema njoj kako bi se snimio film. Nastavi li ovim spisateljskim stopama, zasigurno ćemo još čuti za nju.

Justin Bieber – 19 godina

Njega ne treba posebno predstavljati. Rođen je u Kanadi, a danas se njegovo bogatstvo procjenjuje na kojih 58 milijuna dolara, barem prema Forbesu.  Primjerice, 2010. godine je zasjeo na prvo mjesto Billboardove ljestvice sa svojim albumom 'My World 2.0' i tako postao prvi muški izvođač kome je to uspjelo nakon Steveja Wondera.

Beth Reekles – 17 godina

Kada je imala 15 godina ovoj je Velšanki dojadilo  da samo mora čitati o vampirima i vukodlacima pa je uzela olovku u ruke i napisala teen roman 'The Kissing Boot'. Sve je stavila na internet te je priča uskoro imala 19 milijuna klikova i na kraju je potpisala nekoliko ugovora s američkim izdavačkim kućama.

Chloe Grace Moretz – 16 godina

Iako ima malo godina, glumačka karijera joj je pozamašna, a ove godine je izašao i njezin najnoviji film, 'Carrie', nova, treća po redu adaptacija romana Stephena Kinga  iz 1974. godine. Za 2014. godinu već je najavljen njezin novi film 'Laggie' u kojem će igrati s Kierom Knightly.

N.LJ.J.

tinejdžeri mladi zvijezde

Još vijesti