Slika nije pronađena

Koliko nam se samo puta nije dalo ustati rano za školu. Osjećali bi se poput neispavanih zombija i bili bismo mrzovoljni do podne. Možda će vas razveseliti novo otkriće znanstvenika: nastava kao i posao trebali bi počinjati ujutro u 10 sati!

Britanski istraživači tvrde da bi malo kasniji početak prvog sata poboljšao zdravlje tinejdžera, ali i njihove rezultate jer adolescenti imaju drukčiji ritam od odraslih ljudi te bi idealan početak školskog dana bio u 10 ujutro.

`Mi smo nenaspavano društvo i to je problem. Mnogima `tjelesni sat` se ne radi prije 9 ujutro.`- kaže dr. Kelley. Tvrdi da tinejdžeri nisu lijeni za ranojutarnje ustajanje nego je njihovo ponašanje sasvim opravdano i nije namjerno.


Sljedeće godine će se na Oxfordu  uvesti predmet `Teensleep`. Znanstvenik nadodaje da ako se tinejdžer ustaje u 7 ujutro da je to isto kao kada se odrasla osoba budi u 5.

Kasnije buđenje poboljšava rezultate kod učenika. Vjerujemo da će mnogi htjeti da i u Hrvatskoj škola počinje u 10, ali bojimo se da ništa od toga...barem ne uskoro.


Izvor: buzzfeed.com

I.P.


Pročitajte još:

Bolji san-ljepši dan: Nekoliko savjeta kako se bolje naspavati

Ovo su 3 najbolje poze za spavanje

Premalo sna u tinejdžerskoj dobi- problematičnije ponašanje kasnije

Škola nastava treba počinjati u 10 ujutro

Još vijesti