Slika nije pronađena

Nikola Tesla, Albert Einstein, Leonardo da Vinci- sve su ljudi koje povezuje ista stvar, a to je genijalnost. Sada možemo i sami znati imamo li taj briljantni gen.

Svatko je barem jednom poželio da je genijalac. Ta želja se uglavnom javlja kada imamo hrpu toga za naučiti ili kada trebamo riješiti važnu životnu situaciju.

Većina genija nije se slagala sa svijetom i uglavnom su bili odbačeni, a tek kasnije, nakon njihove smrti, dalo im se značenje i priznao rad.

Ako si ikada imala neke sumnje oko toga jesi li genijalka ili ne- sada to možeš provjeriti. Evo koji znakovi pokazuju da si genijalac:

Stalno si u brizi? Ironično, ali- bez brige jer to je dobar znak!

Kažu da se inteligencija krije u neprestanoj brizi. To zapravo znači oni čija je mašta dobro razvijena stalno brinu, a samim time su pametni.


Pričaš sama sa sobom? Odlično!

Pričanje sa samim sobom odaje da je osoba vrlo pametna. Psiholozi kažu da nam mozak bolje funkcionira kada se obraćamo sami sebi.
Ne podnosiš kada netko mljacka dok jede ili kada glasno jede? Dobar znak!

Nova istraživanja pokazala su da osobe koje ne mogu podnijeti kada netko glasno jede ili žvače vrlo inteligentne. Charles Darwin, Anton Čehov i Marcel Proust su napravili izolaciju na svojim kuhinjama kako ih glasno jedenje ne bi ometalo u radnim sobama. Genijalno, ha?Raspršene misli koje vrludaju su misli genijalca!

Ako se ne možeš koncentrirati na jednu misao jer imaš još sto ideja u glavi to znači da pokazuješ znakove genijalnosti.Najstarije dijete je najpametnije

Znanost tvrdi da je najstarije dijete najpametnije od sve djece u obitelji. Ako ništa drugo, vjerojatno si pametnija od svoje braće ako si se prva rodila.


Često se opuštaš? Pa to je genijalno!

Autor knjige Imagine: How Creativity Works, Johan Lehrer, tvrdi da je često opuštanje znak genijalnosti.  `Kada se opuštate napamet će vam pasti rješenja koja ste trebali. Ona su stalno bila pred vašim očima, ali to niste mogli shvatiti jer niste bili dovoljno opušteni.` , tvrdi Lehrer.Produženo dojenje povećava IQ kod djeteta

Svi oni koje je mama duže dojila mogu joj zahvaliti. Jer upravo su oni izrasli u potencijalnog genijalca jer majčino mlijeko pomaže rastu mozga i razvoju.Sarkazam je znak genijalnosti

Ovo će razveseliti mnoge jer sve više je sarkastičnih ljudi.
Izvor: buzzfeed.com

Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte:

Krije li se u vama genije? Otkrijte kroz ovaj zadatak

10 sekundi je dovoljno da otkriješ jesi li genijalac

Tinejdžeri koji su promijenili svijet

Genijalac znakovi da si genijalac Genijalci genije znakovi

Još vijesti