Slika nije pronađena

Iako statistike govore da u Hrvatskoj dječaci u spolne odnose stupaju uglavnom sa 16 godina, a djevojke sa 17, ipak je 25% dječaka i 10% djevojčica imalo spolne odnose prije 15. godine.

Neadekvatnom zaštitom ili izbjegavanjem kontracepcije tinejdžeri se izlažu riziku spolnih bolesti, ali i maloljetničkih trudnoća čiji broj još uvijek nije zanemariv.

Uznemirujuć slučaj maloljetničke trudnoće dogodio se u Srbiji gdje je 13-godišnja učenica ostala trudna zahvaljujući bizarnoj seks-igri koju, kako navodi portal kurir.rs, prakticiraju tinejdžeri.

'Kćerka se žalila na bolove u trbuhu. Otišla je kod doktora, a nakon što se ispostavilo da je trudna, upućena je na ginekološki pregled. Kada smo ju pitali kako se to dogodilo i tko je otac djeteta, samo je odmahivala glavom' objasnio je zabrinuti otac kojem je kćer na kraju priznala da je među njenim vršnjacima trenutno popularna jedna 'igra' u kojoj je i sama sudjelovala.

Takozvana 'punjena kokoška' je 'igra' u kojoj sudjeluju pet dječaka i pet djevojčica. Oni se nalaze u stanu nekog od njih čiji roditelji nisu doma. Djevojčica koja bude izabrana treba da zadovolji svih pet dječaka, a ako ne uspije, onda mora 'platiti kaznu' – biti njihova 'žrtva' s kojom će svi oni imati seksualne odnose, jedan za drugim.

'Ja sam u šoku. Ona ne zna tko je otac djeteta jer su svi dječaci imali seks s njom' izjavio je šokirani otac, a psiholog Aleksandar Šibul smatra da do ovakvih situacija dolazi jer 'djeca nisu emotivno ispunjena, obitelj im ne daje dobar primjer te tinejdžeri misle da će biti prihvaćeni ako pristanu na sve što se od njih traži'.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto: arhiva
Izvor: Kurir.rs
I.N.

Pročitajte još:

Ispovijest djevojke koja je ostala trudna s 15: 'Moj život postao je prilično jadan'

Srednjoškolka i trudnica: ovo možda niste znali

Seksualni sadržaji na TV-u utječu na povećanje broja trudnoća među tinejdžerima

Trudnoća Maloljetnici tinejdžerica igra

Još vijesti