Slika nije pronađena

Marcus Butler trenutno na svom YouTube kanalu ima gotovo pa 4.3 milijuna pretplatnika. Koje li sretne koincidencije, ovo je jednako kao cijela populacija Hrvatske!

Osim YouTubea, Butler žari i pali i na društvenim mrežama, Facebooku, Twitteru i Instagramu. Ovaj mladi Britanac definitivno zna kako se privlači pozornost!

Evo nekoliko zanimljiv stvari o njemu:

Puno ime mu je Marcus Lloyd Butler. Dolazi iz Shorehama u Velikoj Britaniji. Rođen je 18. prosinca 1991., što znači da trenutno ima 25 godina. Osim kanala na YouTubeu pod nazivom Marcus Butler, otvorio je još jedan (više je bolje!) koji se zove MoreMarcus, a na kojem ima preko milijun i pol pretplatnika.

Možda će vam se činiti da se u svojim video uracima poprilično glupira, međutim kaže kako se svakog dana temeljito priprema za svaki svoj vlog i sve faze realizacije detaljno planira i razrađuje.


Osim vlogiranjem, Marcus se bavi i pisanjem pa je tako nedavno izišla i njegova prva knjiga pod naslovom 'Hello Life'. Na pisanje ga je potaknuo trener s kojima je počeo vježbati te je tako usvojio zdrave životne navike. Knjiga je kombinacija članaka o samopomoći i Marcusove autobiografije. Dotaknuo se veoma ozbiljnih tema kao što je zlostavljanje među vršnjacima. Ali i veoma neobičnih kao – kako roditelje naučiti da se služe društvenim mrežama!

Započeo je sa snimanjem videa još dok je išao na koledž, a najviše je radio glazbene mikseve i foto kolaže. Na nagovor jednog gledatelja videa otvorio je svoj kanala 2010. godine. Ubrzo je počeo surađivati s drugim uspješnim YouTuberima, a o njemu su pisale i ugledne britanske novine The Guardian.


Danas je prisutan i rado viđen gost na raznim društvenim događanjima, festivalima, premijerama… a zarađuje milijune funti. Lansirao je vlastitu marku odjeće koju prodaje preko interneta. Još 2013. godine The Telegraph (još jedne utjecajne britanske novine) svrstale su ga na listu najutjecajnijih tviteraša. Dospio je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao dio tima koji u 30 sekundi može staviti najviše narukvica na ruke.

Bio je u dugoj vezi s plavušom Niomi Smart, a zanimljivo je da je par bio zajedno još od srednje škole. I ona se počela baviti vlogingom pa su se izvrsno nadopunjavali. Nažalost, veza se raspala krajem prošle godine.

Za kraj pogledajte dva najgledanija video uratka Marcusa Butlera. Prvi ima preko 8 milijuna klikova, radi se o udisanju helija, dok drugi ima preko 7.5 milijuna klikova i zove se 'How To Kiss With Casper Lee':
N.LJ.J.

Pročitajte još:

Šminkaju bolje od većine cura: upoznajte muške beauty vlogere

Oduševit će vas: beauty vlogerica pokazala neobičnu spužvicu za šminku

Vlogerice nisu uvijek u pravu: opasni beauty savjeti koje ne smijete poslušati

vloger Marcus

Još vijesti