Slika nije pronađena

Nekada je teško procijeniti što netko misli o tebi ili kako te doživljava, pogotovo ako se malo ponaša zainteresirano, a malo ne. U svakoj situaciji, možeš se osloniti na govor tijela pa tako i u ovoj. On će ti otkriti više nego što to mogu riječi.

Znanost je nekada zabavna i korisna. Istražitelji sa Sveučilišta u Kansasu bavili su se flertanjem i može li se pročitati na licu osobe sviđaš li joj se ili ne. I došli su do zaključka da možeš. Svi smo nekada pomalo zbunjeni i ne znamo što hoćemo niti kako da se postavimo prema nekome. Pogotovo će ti ovo biti korisno za sve prve dejtove koji ti slijede u životu. Već tada možeš potražiti ove znakove i vidjeti ima li tu nade za nešto ili ti se neće javiti više nikada. Ovo je prvi put da su neki istraživači uspjeli izolirati izraze lica i identificirati ekspresije koje se odnose na flertanje.

Rezultati su pokazali da postoje tri izraza lica tj. geste glavom koja ljudi rade kada im se netko sviđa. Prvo je da im je glava blago nagnuta u jednu stranu i prema dolje, drugo je skroz logično, a to je osmjeh i treće je pogled fokusiran na tu osobu, ne lijevo ne desno, nego na tu osobu.

Analizirali su izraze lica djevojaka dok su flertale i koliko dečki mogu pokupiti te male znakove. Ispalo je da mogu više manje dobro procijeniti koji su to znakovi koji otkrivaju da se nekome sviđaju. Tako da bez brige, ako mogu oni pročitati te znakove dobro, možeš i ti. Ova tri uvijek traži u pokretima osobe za koju nisi sigurna što misli o tebi i do kraja druženja sve će ti biti jasnije.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Dean Drobot

M.T.

Pogledajte još:

Jeste li primijetili da popularni brendovi imaju logo na istoj strani odjeće? To nije slučajnost, postoje 4 razloga

Svjetski dan spolnog zdravlja:'Nema maženja bez paženja'! 5 zabluda o spolno prenosivim bolestima

Potraga za dobrim filmom traje i traje: Koliko sati godišnje potrošimo samo na traženje što gledati?

Istraživanje Govor tijela sviđanje izrazi lica Flertanje

Još vijesti