Slika nije pronađena

Učiteljica na zamjeni u Americi je postala goruća tema nakon što je prvašićima rekla da im za Božić roditelji kupuju darove i stavljaju pod drvce, odnosno da Djed Mraz ne postoji. Ista je prokazala i Zubić Vilu i Uskršnjeg Zeku, piše Independent.

Zbog tih saznanja su djeca bila vrlo uznemirena i plakala, roditelji kažu da ih je trebalo tješiti...  Sve je počelo nakon što je jedan učenik ustvrdio da je Djed Mraz stvaran, na što je odreagirala učiteljica  očito neprimjereno.


via GIPHY


Djeci su se srca slomila, kao i njihovim roditeljima. Jedna mama, Lisa Simek, je rekla da je učiteljica imala posve nekontroliran ispad i na svojem FB profilu opisala što se točno dogodilo... 'Djeci je rekla da Djed Mraz ne postoji i da zapravo roditelji kupuju poklone i stavljaju ih pod bor. Također im je rekli da sobovi Djeda Mraza ne mogu letjeti i da patuljci nisu stvarni. No nije se zaustavila na tome, već im je krenula objašnjavati da niti Zubić Vila nije stvarna, kao ni Uskršnji Zeko već da sve te darove kupuju roditelji i donose ih kući. Jedna odrasla žena posve je uništila snove 22 djece u prvom razredu osnovne škole', napisala je.


Nakon toga se o slučaju oglasio i ravnatelj koji je reagirao brzo i oštro – dao je učiteljici otkaz!
U objašnjenju svoje odluke je napisao: 'S obzirom na to da sam i sam otac, shvaćam osjetljivu prirodu ovog slučaja. Pokušajte kroz razgovor s djecom zadržati njihovu nevinost tijekom ovih blagdana'.

I koliko god to možda zvučalo smiješno 'na prvu', psiholozi su potvrdili da se djeci ne smiju rušiti snovi... Treba ih pustiti da vjeruju u čaroliju Božića, likove iz bajki i sva nestvarna bića do kada im ne postane sumnjivo njihovo postojanje. U trenu kada pitaju 'postoje li', tada trebaju saznati da ne postoje.


via GIPHY


Tako da znate – ako imate mlađu braću ili sestre – prokazivanje Djeda Mraza NIJE dobar prank! Nećete dobiti otkaz, ali biste ih mogli šokirati i uznemiriti...

Foto: Shutterstock/Freepik/Giphy

M.Z.


Provjeri još...

Priče čitatelja: kako ste vi saznali da Djed Božićnjak ne postoji?

Nije samo za djecu: cura pozira na krilu Djeda Božićnjaka već 19 godina

Zanimljive činjenice o Djedu Božićnjaku

djed mraz djed božićnjak nastavnica učiteljica Učenici Božić čarolija

Još vijesti