Slika nije pronađena

Harry Potter Coding Kit će biti u prodaji od listopada ove godine po cijeni od 99,99 američkih dolara (oko 630 kuna), a prednarudžbe zaprimaju već sada na svojoj službenoj internetskoj stranici. Pod sloganom 'Build a wand. Learn to code. Make magic' su napravili upravo ono što je da nama, a vjerujemo i vama, potrebno da bi programiranje postalo zabavno!

Kano je u suradnji s Warners Bros. kompanijom dizajnirao preko 70 programerskih izazova u svom novom sustavu Harry Potter Kano. Tako će svi oni koji ga odluče isprobati, moći posjetiti sve lokacije čarobnog svijeta, od Hogwartsa do Zabranjene šume.


Aplikacija će biti dostupna na svim računalnim i mobilnim sustavima s kojim će se čarobni štapić moći upariti putem Bluetootha. Štap je ustvari dodatno mini računalo opremljeno s akcelerometrom, žiroskopom i magnetometrom za memoriranje pokreta u 3D prostoru, piše The Verge.


Da bi programsko čarobiranje moglo započeti, korisnici će morati spojiti grafičke blokove koji prate pokret i rotaciju štapića. Tek kad to naprave, moći će izvesti primjerice 'wingardium leviosa' čaroliju za lebdenje, ali i neke vlastite koje će onda moći podijeliti s drugim korisnicima.

I to nije kraj – Kano će nastaviti razvijati sustav pa ćemo uskoro moći uz njihov Coding Kit izvesti i čarolije iz novog serijala 'Čudesne zvijeri i gdje ih naći'. Bit će iznimno jednostavan za upotrebu i zabavan za početnike u programiranju. Moći ćemo tako učiniti da bundeve rastu, da se pojave čokoladne žabe, da nestanu mandragore i da metle lete.

Neka čarolija započne!Foto: Warner Bros./Kano/Screenshot/Profimedia


M.Z.

Provjeri još...

Pet prijava na jedno mjesto – ovaj smjer s kojim posao možete naći odmah je 'vruća roba' među osmašima

I ti možeš spavati u sobi Harryja Pottera (ili barem tako kažu) – i to za paprenu cijenu

KVIZ: Jesi li pravi fan Harryja Pottera?

harry potter cool igračka čarobni štapić kano Programiranje učenje