Slika nije pronađena

Netko je jednom rekao kako su naše želje i snovi poput balona kojeg ćemo, ako ga ispustimo iz ruke, sigurno izgubiti.

Sanjanje otvorenih očiju uvijek nas dovodi do naše sretne zvijezde ispod koje lakše koračamo svojim putem često punim prepreka. Da nam na njemu želje i željice ne bi izmakle i ostale zaboravljene, bilo bi dobro im naći siguran dom u kojem će nam uvijek biti na dohvat ruke.

Kada svoje želje, snove i ciljeve napišeš na papir udahnjuješ im jedan posve novi život, a kako bi one uvijek bile na pravom mjestu pobrinuti će se 'teglice želja' ili 'wish jars', presatke male staklenke koje punimo svojim snovima i uz koje lakše budni sanjamo.


Njihova izrada ne zahtjeva puno vremena, već samo malo mašte i dobrih osjećaja, a tajni sastojak su naravno, tvoje želje. Prvo što trebaš napraviti jest izabrati staklenku koja ti se najviše sviđa. Nema veze je li velika ili mala, a mogu ti poslužiti i teglice od marmelade ili ukiseljenog povrća. Želiš li možda da ona bude potpuno nova lako ćeš ju pronaći u dućanima kućanske opreme.

Ako si pak izabrala neku koja je služila za konzerviranje hrane, prvo ju dobro očisti te s nje skini etikete, što ćeš najlakše postići tako da staklenku staviš u vruću vodu koja će ih omekšati pa će se potom vrlo lako skinuti. Nakon toga, tvoje teglica spremna je za ukrašavanje. Možeš ju obojiti, omotati u ukrasni papir, na njoj markerom nešto napisati, npr. svoje inicijale ili ju omotati ukrasnom vrpcom, a što god odlučila, bitno je samo da ti se sviđa i da za tebe ima posebno značenje.

Potom na svoj stol prostri puno šarenih papirića, pusti svoju omiljenu glazbu ili pak uživaj u tišini, zatvori oči i razmisli o svojim željama i snovima. Zapiši ih na papiriće te s njima napuni svoju staklenku, kojoj potom odredi neko posebno mjesto na kojem će ti uvijek biti lako dostupna. Njezina svrha je kako bi te podsjetila da nikada ne zaboraviš na svoje snove, ali i da jednom kada si ih zapisala, poradiš na njihovom ostvarenju.


Svima nama ponekad treba malo motivacije i doza ohrabrenja kako bismo lakše sanjali te se svoje snove usudili i ostvariti, a ova mala teglica je kao tvoja dobra vila kojoj možeš sve povjeriti, a koja će, što je najvažnije, tvoje snove čuvati na sigurnom.

Happy wishing!

Sonja Curi
Foto: Polyvore.com, Sxc.hu

želje snovi diy