Slika nije pronađena

U jednoj obiteljskoj tvornici čokolade u zagrebačkim Sesvetama od nedavno se proizvodi jedna sasvim drugačija čokolada od onih kakve smo navikli vidjeti na policama dućana.

Postoje tri glavne vrste čokolade: mliječna, bijela i tamna. Svatko ima jednu koja mu je najdraža, a sada ljubitelji ovog slatkiša mogu isprobati nešto novo. Prije dvije godine u svijetu se počela pojavljivati nova vrsta čokolade koja je posebno zapela za oko djevojkama. Zašto? Zato što je prave girly boje – ružičasta. Posebnim postupkom odvajanja kakao sjemenki iz Brazila, Ekvadora i Obale Bjelokosti te posebnim postupkom fermentacije sjemenki čuva se prirodna boja kakaa koji je kao tropski plod prirodno rozo-crven. I tako je nastala nova Ruby čokolada koja je ovo ime dobila baš zbog svoje boje koju dijeli s dragim kamenom rubinom.


Hrvatska je postala jedna od rijetkih zemalja koje proizvode ovakvu čokoladu, a za to je kod nas zadužena mala tvornica čokolade Vrsna Chocolates. Za proizvodnju Ruby ružičaste čokolade, koriste se najfinije čokolade iz Belgije i Švicarske koje se miješaju s domaćim biljem, orašastim plodovima, medom i drugim tipičnim hrvatskim sastojcima.

Okus čokolade je poseban po tome što se u njoj osjete citrusi, što nije slučaj s drugim nam poznatim čokoladama. To je tako zato što je kakao voće koje u sebi posjeduje elemente grožđastog i limunastog okusa što stopljeno s poznatim okusom čokolade tvori jedinstveni okus Ruby čokolade.

Čokoladu možeš kupiti po cijeni od 30 kn, ili onu s pistacijom i malinama za 35 kn. Može se kupiti putem njihovog web shopa na službenoj stranici ili u nekom od dućana gdje su dostupni njihovi proizvodi, a koji to jesu, pogledaj ovdje.

Ova je čokolada s pravom nazvana čokoladom modernog doba te čokoladom milenijalaca.

Foto: www.vrsna-chocolates.eu / Freepik

M.T.

Pogledajte još:

Woohoo: Proizvedena čokolada koja olakšava menstrualne bolove

Mljac ili fuj: roza čokolada novi je hit

Najbolja vijest koju ćete čuti ovaj tjedan: čokolada nas čini pametnijima

Hrvatska Čokolada ružičasto rubi

Još vijesti