Slika nije pronađena
Jeste li znali da postoje mjesta na kojima ćete najprije i najlakše upoznati srodnu dušu? Čak je i znanost proučavala koja su najbolja mjesta za pronalazak srodne duše.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Stanford pokazalo je da stvarno postoje mjesta gdje najlakše možemo pronaći srodnu dušu, ali isto tako i koje je to najgore mjesto za pronalazak (prave) ljubavi.

via GIPHY


Da, izgleda da se mjesta za upoznavanje srodne duše mijenjaju s vremenom, a detaljne analize izvedene iz istraživanja na Stanfordu i drugih podataka s najpopularnijih online stranica za upoznavanje pokazale su gdje je i kako najlakše (ali i najbolje) pronaći srodnu dušu. Evo koja top tri načina...

1. Online!

Ovo nas ne čudi s obzirom na to koliko je narasla popularnost društvenih mreža i stranica za dejtanje. Osim toga, to je vjerojatno i najlakši način za upoznati nekog novog, pogotovo ako si sramežljiva osoba za koju je prilaženje nekome tko ti se sviđa teško ili možda čak i nemoguće.

via GIPHY


2. Preko zajedničkih prijatelja
Istraživanje je pokazalo da velike šanse za ljubavni uspjeh imaju i oni parovi koji se međusobno upoznaju uz pomoć svojih najboljih frendova. Ovakav način upoznavanja učinkovit je zato jer vas vaši frendovi najbolje poznaju i znaju odgovarate li jedno drugome ili ne.

3. U klubu, kafiću ili restoranu
Ovo je totalna klasika, ali je sad čak i znanost potvrdila da još uvijek pali! Upoznati nekoga u klubu stvarno nije teško, iako postoji opasnost da će netko tko ti je pod svjetlima reflektora izgledao mrak, u stvarnosti bude totalni 'turn off'. Izgleda da su ove veze ipak vrlo uspješne pa možemo zaključiti da ipak vrijedi riskirati.

via GIPHY


Osim najboljih načina, znanost je potvrdila i koje je najgore mjesto za pronalazak srodne duše, a ono bi te moglo iznenaditi.

To je - u školi i/ili na faksu. Uf, ovo je loša vijest, pogotovo ako si još uvijek u školi i svoje simpatije škicaš baš tamo. Naravno da ti i tvoja simpa možete biti iznimka ovom pravilu, ali računaj na to da smo te upozorili.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Rastanak na prvom dejtu – četiri savjeta ako ga misliš ponoviti i jedan ako ga želiš izbjeći

Jesu li ovo najgori dejtovi ikad? Tinejdžeri ispričali svoja iskustva koja su ispala totalni blam

Male tajne zavođenja – šest trikova koji će ga natjerati da te pozove na dejt

upoznavanje ljubav dejtanje