Slika nije pronađena

Osamnaestogodišnja Kutinjanka Katja Kustura jedna je od najboljih mladih fizičarki u Hrvatskoj. Ovog ljeta sudjelovala na na Kupu fizike u Iranu te Olimpijadi na Tajlandu te postigla izvrsne rezultate.

Katja pohađa 15. zagrebačku gimnaziju, a kao članica gimnazijske reprezentacije Hrvatske s još četiri djevojke osvojila je brončano odličje na Svjetskom kupu iz eksperimentalne fizike u Iranu. Na natjecanju je sudjelovalo 20 ekipa s ukupno 100 natjecatelja. Bitno je da je Katja na ovom natjecanju prezentirala dva svoja rješenja iz fizike.

Prije toga, od 10. do 17. srpnja Katja je sudjelovala i na Olimpijadi iz fizike na Tajlandu gdje je u oštroj konkurenciji osvojila četvrto mjesto, ali i titulu misice Olimpijade.

No, ovo nije sve, već uskoro Katja kreće na kamp fizike u Petnicu u Srbiji, koji će trajati 14 dana, a potom na novo natjecanje u Tursku.

Ističe kako je zbog fizike uspjela proputovati jako puno svijeta, što nikada nije ni sanjala. Voli putovati, ali ne voli dugotrajne letove pa tako ističe posebno iscrpljujući let od Pariza do Tajlanda koji je trajao jedanaest sati.

Iako je nanizala velik broj uspjeha, još nije dobila ponudu za stipendiju niti kakav posao.

Foto: Kutina.hr

katja kustura fizika Natjecanje