Slika nije pronađena

Tinejdžeri osmislili novi kondom koji mijenja boju kad dođe u doticaj sa spolno prenosivim bolestima kako bi seks bio još sigurniji!

Radi se o super pametnoj ideji koja bi mogla potpuno promijeniti način na koji razmišljamo o prezervativima i sigurnom seksu. Grupica tinejdžera iz Londona udružila je snage i pametne glavice kako bi osmislili nešto genijalno i korisno.

Muaz Nawaz, Daanyaal Ali i Chirag Shah iz Londona, s akademije Isaac Newton osmislili su 'pametni' kondom koji reagira u doticaju sa spolno prenosivim bolestima. Nazvali su ga S.T.EYE, a u razgovoru za Independent izjavili su: „Željeli smo napraviti nešto što će promijeniti način na koji detektiramo spolno prenosive bolesti kako bi što učinkovitije mogli poduzeti neku akciju u privatnosti vlastitog doma, bez neugodnog posjeta doktoru.

Način na koji S.T.EYE kondom djeluje je tak da sadrži molekule koje mogu detektirati prisutstvo bakterija koje se povezuju sa spolno prenosivim bolestima, a boju mijenja ovisno o bolesti s kojom je došao u kontakt.

Što mislite o ovom izumu?

L.B./izvor: Cambio

Foto: arhiva, teentech awards

Pročitajte još…

…Tko treba kupovati kondome – cura ili dečko?...

…Majka sinu ostavila kondom za maturalnu zabavu!...

…Mladi i dalje prakticiraju seks bez zaštite…

'pametni' kondom s.t.eye muaz nawaz daanyaal ali chirag shaz spolno prenosive bolesti

Još vijesti