Slika nije pronađena

Kad je u pitanju školstvo ponekad je stvarno teško pratiti sve novitete i zakone. Prema najnovijim vijestima, ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić gostujući u emisiji Hrvatskog radija 'A sada Vlada' potvrdio je da se vraća zaključivanje ocjena na polugodištu.

Od sljedeće će školske godine učenici prije zimskih praznika opet morati malo jače stisnuti i brinuti se za ocijene. Razlog tomu je, kako kaže ministar, velik broj primjedaba na ukidanje ocjena i nepodijeljen stav stručne javnosti da se ono treba vratiti, objasnio je za HRT.


Dobra vijest za sve koji završavaju srednju školu i planiraju na fakultet – ministar je najavio da će za studente od listopada, odnosno od početka nove akademske godine biti raspisan natječaj za gotovo dvostruko veći broj stipendija nego do sada. Uz dosadašnjih 5400 stipendija iz socio-ekonomske kategorije, sada je iz europskog socijalnog fonda u sljedećih pet godina na raspolaganju još 4500 stipendija, a za motivaciju upisivanja i podizanje kvalitete studija sa STEM područja predviđeno je još po tri tisuće stipendija na godinu.


No, vratimo se na zaključivanje ocjena – što mislite o tome?

Foto: Shutterstock

I.I./HRT

Pročitajte još:

Hrvatski đaci otkrili: koji predmeti su im najdraži i kakve ocjene dobivaju?

Moderni i domišljati – evo na koje načine učenici varaju na ispitima

Završavaš srednju i upisuješ fakultet u Hrvatskoj ili BIH – prijavi se za stipendiju


ocjene Škola Zaključivanje

Još vijesti