Slika nije pronađena

Voliš svoju prijateljicu, obožavaš svog dečka i ne možeš zamisliti život bez svoje sestre – ali to ne znači da najdraži ljudi u tvom životu nemaju navike koje te dovode do ludila.

Zanimljivo je da ti nikada nemaš takve navike. Ili? Žao nam je što te moramo razočarati, ali svi mi imamo male ritale i obrasce ponašanja koji iritiraju druge ljude, ali ih kod sebe uglavnom ne primjećujemo.

Prije nego počneš prigovarati drugima, dobro razmisli – ovo su stvari koje radimo i živciramo ljude oko nas, a nismo svjesni toga:

#Pjevanje pod tušem

Dogodi li se ikad da tvoja sestra zavija iz petnih žila pod tušem dok ti pokušavaš učiti pa postaneš potpuno nervozna? E pa slično osjećaju tvoji ukućani kada u kupaonici zamišljaš da si u showu 'Zvijezde pjevaju'. Da, znamo da je teško prihvatiti da iritiraš druge svojim pjevačkim sposobnostima kada misliš da pjevaš ovako:


....a zapravo to izgleda više ovako:#Pitanja, pitanja i još pitanja

Možda si primijetila da tvoji roditelji nemaju previše strpljenja kada postavljaš milijun pitanja, a nakon svakog njihovog odgovora postaviš novo: 'A zašto?' Njihovo ponašanje lakše ćeš shvatiti kada se sjetiš koliko je iritantno kada tvoja mlađa sestra ima stotinu pitanja o dečkima, školi, oblačenju... Nitko ne voli kada ga se bombardira pitanjima – osim Googlea, on je uvijek raspoložen za odgovaranje.
#Prekidanje usred rečenice

Ako netko prepričava priču, nije potrebno da se nadovezuješ svakih 10 sekundi s informacijom za koju vjeruješ da je jako bitna. Ne, nije važna, a ubacivati se nekome u razgovor nije samo iritantno nego i vrlo nepristojno.#Neprekidno slanje poruka

Znamo da nije lako dugo čekati nečiji odgovor, ali ponekad se jednostavno moramo strpjeti. Ako prijateljici pošalješ poruku s pitanjem, a ona ne odgovara, nije potrebno da joj pošalješ još 20 poruka. Vjerojatno je zauzeta, spava ili nema mobitel pri ruci, a zatrpavanje njenog inboxa neće pomoći – jedino joj može 'dignuti živac'.#Glasno slušanje muzike

Sigurni smo da je novi album tvog omiljenog benda savršen, ali zapamti da ne dijele svi tvoj glazbeni ukus. Kada slušaš muziku doma ili na putu do škole, prilagodi glasnoću tako da uživaš u glazbi, ali da istodobno ne maltretiraš sve ljude u autobusu.
#Tipkanje i hodanje

Vjerojatno si barem jednom naletjela na osobu koja hoda i tipka istovremeno – ima li iritantnijeg prizora? Hodaju poput zombija, malo lijevo, malo desno ne dižući pogled sa svog ekrana, a ti ih moraš izbjegavati. Da, isto tako izgleda kada ti to radiš.


Foto/Izvor: Seventeen.com
I.N.

Pročitajte još:

Čudne stvari koje radi tvoje tijelo

10 najstrašnijih trenutaka u životu svake djevojke

Šok i nevjerica: stvari koje radite krivo cijeli svoj život

navike iritantno

Još vijesti