Slika nije pronađena

Većina ljudi imaju love-hate relationship kada su u pitanju cipele od brušene kože - one izgledaju nevjerojatno, ali može biti gotovo nemoguć ukloniti bilo kakve tragove s njih.

Trljanje mrlje s vodom može samo pogoršati cijelu stvar, a od sredstva za čišćenje brušene kože cipele rijetko izgledaju kao nove, usprkos tome što vam to obećavaju ti proizvodi. Međutim, jedna je žena nedavno otkrila rješenje za čišćenje cipela od brušene kože - i vjerojatno već posjedujete taj tajni sastojak za čišćenje kod kuće.

Kiera O'Hagan iz Škotske otkrila je da je micelarna voda sposobna oživjeti vaše cipele od brušene kože, što je dokazala slikama vlastitih sandala. Kiera je na Twitteru objavila fotografije svojih cipela na petu prije i poslije s natpisom: 'Micelarna voda upravo je očistila sve mrlje iz mojih cipela od brušene kože. Svatko mora pokušati ovo!', a njezin je savjet od tada postao viralan.


Na fotografijama koje su skupile više od 36 tisuća lajkova, Kierine zamrljane pete transformirane su uz pomoć micelarne vode koja je iz njih potpuno izvukla sve mrlje. Micelarna voda je 'meka voda' koja se sastoji od micela tj. sitnih kuglica molekula ulja za čišćenje. Ovo sredstvo za čišćenje obično se koristi kao sredstvo za uklanjanje šminke, čišćenje lica ili umjesto hidratantne kreme. Međutim, dermatolog dr. Hadley King izjavio je za HuffPost: 'Miceli privlače prljavštinu i masti, tako da mogu izvući nečistoće bez isušivanja kože' – a to ih također čini izvrsnom otopinom za čišćenje brušene kože.


Drugi sada dijele svoje vlastite fotografije cipela od brušene kože koje su ponovno savršenog izgleda zahvaljujući micelarnoj vodi. Jedna je žena odgovorila: 'Ovo mi je spasilo život'. Prema njezinim Tweetovima, Kiera je koristila micelarnu vodu Garnier, koja je dostupna u većini drogerija. 'Kunem se da je micelarna voda nastala od suza jednoroga jer je to najčudesnija stvar koju sam ikad isprobala', napisala je jedna osoba.

Foto: YouTube Screenshot/ Twitter

M.S.K.

Pogledajte još:

Hack za čišćenje tenisica koji je jeftin i super djeluje! Kada ti bijele tenisice više nisu bijele napravi ovo...

HACK! Nakit ti često ostavlja zelene tragove na koži? Otkrij kako to spriječiti

Bez toga ne ide – beauty hacks uz koje ćete u sekundi postići njegovan izgled

cipele tenisice hack jednostavno brušena koža trik micelarna voda

Još vijesti