Slika nije pronađena

Nakon ovih rezultata, mnogi će se zapitati kakve vrijednosti njeguju današnji tinejdžeri. Je li dobivanje lajkova postala najvažnija stvar na svijetu?

Novo istraživanje televizije CNN po nazivom #Being13: Inside the Secret World of Teens odnosno #Imati13: Unutrašnjost tajnog svijeta tinejdžera pokazalo je da bi tinejdžeri radije gladovali nego se odrekli društvenih mreža.

Na anketu su odgovarali tinejdžeri od 13 godina, a jedna ispitanica je rekla: `Radije ne bih jela ručak nego da ostanem bez mobitela.` Ova izjava je prilično zabrinjavajuća jer pokazuje koliko se tehnologija uvukla pod kožu mladih ljudi.


Psihologinja Marion Underwood kaže da rezultati istraživanja uopće nisu začuđujući jer su danas mladi sve više tjeskobni uslijed pritiska društvenih mreža i popularnosti.

Sudeći prema rezultatima, 61 % mladih provjerava mobitel kako bi vidjeli koliko lajkova i komentara dobivaju njihove objave, 36 % njih želi vidjeti rade li njigovi prijatelji neke stvari bez njih i 21 % se želi uvjeriti da nitko ne priča ništa loše o njima.


Na sreću, retoričko pitanje: je li mobitel postao vaša desna ruka?- ne zahtjeva odgovor.


Izvor: teenvogue.com

Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte još:

Istraživanje otkrilo: polovica mladih ljudi ne smatra se `isključivo heteroseksualnima`

Proveli smo istraživanje i doznali: Što planiraju hrvatski tinejdžeri nakon srednje škole

KVIZ: Koja je društvena mreža za tebe?

društvene mreže odrekli bi se ručka ručka tinejdžeri Istraživanje

Još vijesti