Slika nije pronađena

Osnovne škole na području Grada Zagreba (njih ukupno 116) trebalo se do 1. ožujka odlučiti žele li i za koliko svojih učenika naručiti besplatne školske uniforme i svoju odluku dostaviti Gradskom uredu za obrazovanje. To su učinile 73 škole, odnosno oko dvije trećine škola.

Na bazi trenutno dostavljenih podataka, ispada da će nešto manje od polovice zagrebačkih učenika osnovnih škola nositi besplatne odjevne pakete, a potpuni podaci bi trebali stići do kraja ovog tjedna. Gradski ured očekuje da će se za školsku odjeću odlučiti ukupno trećina odnosno nešto više od 20 tisuća učenika, iako nisu obavezne, odnosno učenici ih neće morati nositi svakodnevno nego samo u posebnim prigodama, piše Jutarnji list.


Paket se sastoji od dvije polo majice kratkih rukava, jedne polo majice dugih rukava, jakne (hoodice) tamnoplave boje i jednih Startas tenisica.

Ovo je druga godina provođenja plana nabave odora, a škole se mogu odlučiti i žele li na majice aplicirati svoja obilježja. Pri odabiru je valjalo primijeniti demokratska načela, odnosno uzeti u obzir mišljenja učitelja, roditelja i učenika. Odluka se donijela u skladu s mišljenjem većine, a čini se da nikome nije bio naodmet ovaj poklon paket.

Učenici će ih ionako nositi samo na školskim izletima, a polo majice i tenisice i na tjelesnom. Pa je većina očito razmišljala 'zašto ih ne uzeti?'.

Podsjetimo, već smo vas pitali što mislite o ideji nošenja odora u školama – evo što ste odgovorili.Foto: Arhiva/Facebook OŠ Barilović/Shutterstock

M.Z.

Provjeri još...

[ANKETA] Trideset novih škola dobilo uniforme, je li tvoja sljedeća? Reci nam što misliš o njima

Svi u istome: Osnovna škola u Karlovcu dobila školske uniforme

Šibenski učenici dobili 'uniforme' – evo kako izgledaju i što misle o tome

Zagreb besplatno odora školska uniforma