Slika nije pronađena

Iako se radi o seriji s izmišljenim događajima, a tu je i činjenica da je već prilično stara, i dalje se sa serijom 'Prijatelji', likovima i situacijama u kojima se nađu svi mogu poistovjetiti. Ovo su scene koje jako dobro opisuju prijateljstvo i koje se događaju u svakoj ekipi.

'Prijatelji' su jedna  od onih serija koju vole sve generacija, a kako i ne bi? Smiješna je, zabavna i tako se dobro možeš poistovjetiti s njom i situacijama koje se događaju. Grupa prijatelja u seriji je kao i svaka grupa prijatelja u stvarnom životu – svatko je drugačiji, na svoj način čudan, pomalo šašav, ali i uvijek su tu jedni za druge. Neki od trenutaka kroz koje su oni prošli opisuju što je to pravo prijateljstvo, a s njima se sigurno možete poistovjetiti i ti i tvoja ekipa. U koliko ste se ovih situacija do sada našli? Svih 5?

Kada je vrijeme za pokret, ali nitko još nije spreman


Jedna od situacija koja je posebno dobro poznata ženskim ekipama je onaj trenutak kada treba krenuti negdje, ali nitko još nije spreman. Takva je i scena u 'Prijateljima' kada nitko nije gotov za Rossov veliki događaj. Chandler i Joey se svađaju tko će sjediti u fotelji, Rachel isprobava 1000 različitih outfita... jedina spremna je Phoebe. Na kraju su svi sređeni i na putu, ali dolazak do toga nije bio lagan. Treba krenuti za 5 minuta, ali cijela je ekipa posvuda i nikako da svi budu spremni i pred vratima – osim jednog prijatelja koji se spremio još prije sat vremena i sada čeka sve vas ostale.

Tajno dejtanje unutar ekipe


Ako misliš da se ovo u tvojoj ekipi još nije dogodilo, to možda samo znači da još niste otkrili taj par. Iako ste većinu vremena svi jedni prema drugima iskreni,kada je u pitanju dejtanje unutar ekipe – iskrenost pada u vodu. Bilo da je netko tajno zaljubljen u nekoga ili je već krenulo i dejtanje, reći ekipi što se događa bi moglo biti kobno. Onda situacija postane stvarna, a što će se dogoditi ako par prekine? Chandler i Monica su se jako trudili sakriti svoju vezu kada je tek počela, ali ofc da su bili otkriveni. I naravno da su svi bili sretni zbog njih i podržavali ih. Ljubavne zavrzlame se događaju i nijedna ekipa koja je miješana nije otporna na njih. Pitanje je samo kako ćete riješiti sve kada par prekine ili se gadno posvađa.

Pomaganje jedni drugima bez obzira o čemu se radi


Prijateljstvo nisu samo zabavni trenuci, već i biti uvijek tu jedni za druge kada su stvari teški ili kada treba nešto obaviti. Osim što je frendica uvijek tu za tebe kada trebate istračati nekoga tko vam ide na živce, kada znaš da će ona biti tu za tebe i kada će ti trebati pomoći premaknuti namještaj u sobi da izgleda više kul – to je pravo prijateljstvo. Kada treba zasukati rukave i prionuti na posao, koliko on težak bio, znaš da možeš računati na svoje prijatelje. Sigurno se sjećaš i scene iz serije kada je Ross kupio novi kauč pa su mu Rachel i Chandler pomagali da ga kroz sićušno i skučeno stubište odnese do svog stana. Bilo je smiješno, ali i trenutak kada vidiš što je pravo prijateljstvo.

Prijatelji će jedni za druge napraviti apsolutno SVE, koliko god ludo ili blesavo bilo


Osim što si pravi prijatelji pomažu kada to zatreba, znaš da imaš svoje ljude i kada su tu u nekim ttly ludim i neobičnim situacijama. Za koliko prijatelja možeš reći da bi bili tu za tebe kada bi te opekla meduza i kada bi ti se trebalo pomokriti po nozi? To su pravi prijatelji. Nekada ćeš tražiti prijatelje da naprave za tebe nešto besmisleno, pravi će bez obzira na to o kakvoj je ludosti riječ, pristati. Koliko god to nešto bilo awkward ili sramotno. U takvoj su situaciji bili i Monica, Chandler i Joey, sigurno se sjećaš ove scene.

Kada bi bili na kvizu o tome koliko se dobro međusobno poznajete – rasturili bi


Još jedna situacija s kojom se može poistovjetiti svaka ekipa je koliko informacija i zanimljivosti znate jedni o drugima. Nekada ti se možda čini da te frendica ne sluša kada joj pričaš ili da te nije doživjela, ali budi sigurna, sluša te i zapamtit će što joj govoriš. Kada s nekime provodiš toliko puno vremena koliko sa svojom ekipom, nesvjesno zapamtiš sitnice o svakome. Sigurno bi se iznenadila kada bi složila kviz i išla ekipu ispitivati informacije o sebi.


Foto: Imdb/ YouTube

M.T.

Pogledajte još:

'Prijatelji' su posvuda! Sada su i tema jedne poznate društvene igre – htjet ćeš ju ODMAH

Jesi li i ti loša prijateljica? Ako radiš ovih 5 stvari kada si u društvu – tvoje frendice misle da jesi

Ovih sedam savjeta o ljubavi i vezama sigurno niste skužili, a možete ih naučiti od 'Prijatelja'

prijatelji serija prijateljstvo situacije ekipa pravi prijatelji

Još vijesti