Slika nije pronađena

Objavljene su brojne studije koje dokazuju da nas način na koji jedemo definira u dosta velikoj mjeri.

Ovoj se temi sustavno posvetila, između ostalih, ekspertica za hranu Juliet Boghossian, osnivačica tvrtke Food-ology, koja je za Huffington Post rekla: 'Navike vezane uz hranu mogu nam, ustvari, izvući dosta aspekata nečije ličnosti i ponašanja'. Ovo su neke od ličnosti koje se povezuju s načinom jedenja...


via GIPHY


Samo pomalo osobe – one koji jedu najsporije ikad svi imamo oko sebe. Oni jedu i kad svi drugi završe s obrokom... Oni vole sve vole imati pod kontrolom i dobro znaju kako uživati u životu. U većini slučajeva su samouvjereni. No, sporo jedenje može biti i znak manjka energije ili lošeg raspoloženja, ali u svakom slučaju je riječ o dugoročno dobroj navici. Naime, istraživanja su pokazala da sporim jedenjem možemo podići razinu energije i osjećati se zadovoljnima.


via GIPHY


Brzo, brzo osobe – oni pak sve 'sliste' i prije nego su drugi pojeli pola. Oni su ambiciozni i otvoreni za nova iskustva, orijentirani na vlastite životne ciljeve i nestrpljivi. To nije dobra navika jer tada pojedemo i više nego što bismo trebali i često nedovoljno prožvačemo unesenu hranu.


via GIPHY


Avanturisti po pitanju hrane – oni stalno žude za novim okusima i gastronomskim kombinacijama. Uvijek su željni uzbuđenja i rizika u kojima uživaju. To je sve okej do kad ne počnu tjerati sve oko sebe da počnu jednako pristupati jelu i životu. Oni vole izlaziti iz svoje zone komfora u svakom smislu te riječi.


via GIPHY


Najizbirljiviji ikad – to su svi oni koji odbijaju jesti cijeli popis namirnica i nisu spremni isprobavati nove okuse. Oni su obično dosta živčane prirode i anksiozni. Osim toga, često su komplicirani općenito. Ako si i ti jedan od njih, oprosti nam što nosimo loše vijesti.


via GIPHY


Temeljiti 'do bola' – oni su neobični i sistematični i u ostalim aspektima života, ne samo pri jelu. Svaku namirnicu jedu zasebno i tako rade u svemu – sve temeljito proučavaju i za sebe tvrde da su samo oprezni. Ustvari su jako disciplinirani i tvrdoglavi...

via GIPHY


Foto: Freepik/Giphy

M.Z. / Little Things

Provjeri još...

Ovo izbjegavaj! Hrana koja će 'one dane u mjesecu' učiniti još neizdržljivijima

Reci mi što jedeš, reći ću ti tko si – što hrana koju jedemo otkriva o našem karakteru?

HOROSKOP Oni su pravi proždrljivci – pet znakova koji baš obožavaju hranu

Hrana jedenje način Istraživanje

Još vijesti