Slika nije pronađena

Prošlo je 10 godina od prodaje prvog iPhona, a tom je prilikom Apple predstavio novi model o kojem se priča već mjesecima. Nakon što su predstavljeni novi Apple Watch Series 3 i Apple TV došao je red i na najiščekivaniji  iPhone 8 i iPhone 8 Plus.

Sve o iPhoneu8

Novi iPhonei izrađeni su od vrhunskog aluminija te stakla za koje u Appleu kažu da je najsnažnije na ikojem smartphoneu. Boje su srebrna, siva i zlatna. Veličine ostaju iste - 4,7 i 5,5 inča. Tu su i stereo zvučnici koji su 25 posto glasniji od onih na iPhoneu 7. Kamere od 12 MP imaju nove senzore i općenito su poboljšane. Baterija traje dva sata duže u odnosu na iPhone 7 i također se može puniti bežično.


No, kako se ono kaže – ali to nije sve!

Predstavljen i iPhone X

Predstavljen je i novi iPhone X koji predstavlja potpuno novi dizajn. Dolazi u dvije boje - srebrnoj i crnoj te ima potpuno novi Super Retina zaslon od 5,8 inča, rezoluciju od 2,7 MP, 458 ppi, a Tim Cook za njega kaže kako je to smartphone budućnosti. iPhone X se može probuditi samo pritiskom na zaslon.


Nema tipke Home jer je zaslon raširen do svih rubova. A tu je i vijest o kojoj svi pričaju – otvara se pomoću Face ID-a, tj. prepoznavanjem lica. Još jedna genijalna stvar koju treba spomenuti – emoji koji oponašaju tvoje lice i dolaze s tvojim zvukom. 


Također se neslužbeno doznaje kako će novi model biti i najskuplji dosad te da će mu cijena, ovisno o inačici modela, varirati od 950 do 1.200 američkih dolara.


Ovaj model moći će se prednaručiti od 27. listopada, a u prodaji će se pojaviti 3. studenog, kada će se moći kupiti i u Hrvatskoj! Što se novog modela Apple Watcha tiče, on će se u Hrvatskoj također moći kupiti od 29. rujna, ali samo model bez podrške za LTE - za njega ćemo morati pričekati sljedeću godinu. 


Foto: Apple

I.I.

Pročitajte još:

Apple će 12. rujna predstaviti misteriozni iPhone 8 - hoće li biti *savršen*?

Slavi se 10. rođendan - Apple izbacuje tri nova iPhone modela na ljeto

Novi iPhone bit će najcool do sada: 'Konačno, ovo će me spasiti'

? apple iphone

Još vijesti