Slika nije pronađena

U malom slavonskom gradu Donji Miholjac nalazi se jedna od najgorih srednjih škola u Hrvatskoj. Iako se godinama najavljuje izgradnja nove zgrade, uprava je tek sada aplicirala na EU fondove. Pripremni radovi počeli su u travnju, ali gradilište je naglo zatvoreno.

Srednja škola Donji Miholjac ima 520 učenika. Školski program obuhvaća i gimnazijski program, no i sve druge programe. Postoje četiri objekta u školskom kompleksu, a glavna zgrada datira još iz 1932. Ostale prostorije škole su nekadašnje štale koje su preuređene.


`Školska zgrada ima prilično lošu izolaciju, pročelje se raspada, komadi žbuke padaju u dvorište. Drvena stolarija je istrošena pa su prozori za zid zakucani čavlima. Uprava škole godinama pokušava dobiti sredstva za izgradnju novog, primjerenijeg objekta.

U suradnji s Osječko-baranjskom županijom od 2008. godine izrađuju projektnu dokumentaciju jer intenzivno pokušavaju aplicirati za financiranje iz fondova Europske unije. Školu je pritom, pokazala je ozbiljno provedena studija, nemoguće obnoviti.`- prenosi telegram.hr


Prihvaćeno je rješenje izgradnje potpuno nove zgrade u dvorištu stare škole što bi trebalo biti 18 tisuća kvadrata. Ukupno, projekt bi koštao 6.295.000 eura  s tim da bi milijun i pol otišao na opremanje škole. 85 posto bi se financiralo iz EU fondova, a ostatak iz nacionalnih fondova.

`Bitnijih pomaka nije bilo do početka ove godine, kada su lokalni portali objavili vijest o početku pripremnih radova na izgradnji nove škole. Međutim, nekoliko mjeseci kasnije, u travnju, gradilište je naglo zatvoreno, a nastavak radova nije najavljen.`- piše telegram.hr


Ova škola ima puno problema. Neki od njih su: fasada, krov i pregradni zidovi nisu dirani još od 1979., stubište gubi statiku (skliske stepenice prema svim katovima), jezivo stanje drvene stolarije na svim prozorima, glavna vrata na ulazu u zgradu otpadaju iz zidova, vlaga vidljiva posvuda, glodavci, daske se rukom mogu izvaditi iz poda...
Zašto je izgradnja škole prestala nije poznato, ali pretpostavlja se da je glavnu ulogu odigrala politika koja je u `kumstvu` s kriminalom.

Više o ovoj horor školi i sramoti za cijelu Hrvatsku pročitajte ovdje.

Izvor: telegram.hr

I.P.

Pročitajte još:

Novi pravilnik o ponašanju u školi: leti se i zbog interneta

Nove drame budućih srednjoškolaca: Počele prijave za upis osmaša, a sustav ne funkcionira

Škola iz Bjelovara mora platiti 100 tisuća kuna svom učeniku jer  su ga vršnjaci zlostavljali

srednja škola horor škola Donji Miholjac

Još vijesti