Slika nije pronađena

Iako je svaka cura lijepa na svoj način, puno ih se ne osjeća ugodno u svojoj koži. To nije nešto što bi trebao biti slučaj, pa se onda može riješiti na dva načina, jednako teška: prvi je taj da u potpunosti prihvatimo naša tijela i sve mane, a drugi je taj da počnemo raditi na tome da izgledamo baš onako kako mi to želimo.

Ako si ti jedna od onih koje su odlučile smršavjeti, do sada si vjerojatno proučile sve dijete koje postoje, pogledala sve videe na YouTubeu o tome koje su vježbe najbolje za koji dio tijela, a obavezno si skinula i aplikaciju za mobitel s kojom brojiš unesene kalorije. Počela si vježbati i trudiš se čim se zdravije hraniti. No, kile se ne tope. Sve je i dalje tu, nema nikakvog napretka.

via GIPHY


Može biti da se jednostavno nisi potrudila dovoljno jako, ali moguće je da ti fali još jedna stvar – pozitivno razmišljanje!

Nedavno su znanstvenici sa Stanford Universitya proveli istraživanje s kojim su dokazali kako pozitivno razmišljanje itekako utječe na gubitak kilograma. Nakon što počneš razmišljati o tome kako zaista mršaviš, kako vježbaš i zdravo se hraniš, odmah ćeš se osjećati bolje, a i zaista ćeš početi mršavjeti!

Nemoj biti jedna od onih koje na sve gledaju s negativne strane. Ako misliš kako ti ništa ne ide i krećeš na ovo teško putovanje spremna na to da nećeš uspjeti, onda sigurno ni nećeš.

via GIPHY


Možda nam ne vjeruješ, ali znanstvenici koje su proveli eksperiment, zaključili su da smo mi u pravu, a ti u krivu. Proveli su eksperiment nad 84 poslužitelja u hotelima koji su zbog njihovog posla, već i prije početka istraživanja svaki dan imali preko 30 minuta tjelesne aktivnosti, koliko se preporučuje svakoj osobi. Oni su naravno rekli kako rijetko kad vježbaju, nesvjesni toga da svaki dan ustvari vježbaju!

Mjesec dana nakon što su im rekli koliko su oni zaista tjelesno aktivni, većina njih je ustvari odlučila otići na dijetu, početi vježbati te ih je većina smršavila, ali i općenito bila boljeg zdravlja (npr. pad visokog tlaka). Na kraju je ispalo da nisu ništa puno više radili nego prije mjesec dana, ali upravo zbog pozitivnog stava, osjećali su se bolje nego ikada!

via GIPHY


Nadamo se da ćeš i ti uspjeti doći do svojeg cilja, no sve bez pretjerivanja – najbitnije je da se ti dobro osjećaš, fizički, ali i psihički!


Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Vrijeme je za vježbanje - popis stvari koje moraš nabaviti ASAP

Proteinska dijeta žari i pali Hollywoodom

'Dijeta za mršavice' – evo kako skupiti kilograme!

mršavljenje Ljeto

Još vijesti