Slika nije pronađena
New Look, high-street brend iz Engleske, se posljednjih dana nalazi pod povećalom javnosti. Nakon što je Maria Wessell, jedna od prodavačica u dućanu, primijetila da se isti par traperica naplaćuje 15% više u većoj veličini, odlučila je otići u javnost s ovom pričom i pozvala na bojkot ove marke.

Kada je vidjela da je to slučaj s trapericama, odlučila je provjeriti radili se o jedinom slučaju ili o politici brenda i nažalost se razočarala. Izgleda da se ipak radi o politici brenda, jer nakon što je otišla na web shop, primijetila je da je majica koju je ona sama kupila za £12.99, u manjim veličinama dođe samo £9.99!

via GIPHY


Osim što je bila šokirana time što je otkrila, bila je naravno i ljuta: 'Gotovo pa sam diskriminirana zato što sam krupnija, kad sam samo malo iznad prosjeka. Trenutno je prosječna veličina engleske žene 44 (po njihovim brojevima, to bi bilo 16). Zašto bismo trebale biti kažnjene jer smo malo krupnije? Puno dućana odjeće to radi. Neki tvrde da za veće brojeve iskoriste više materijala i da zato košta više. To je glupost'.

New Look je odgovorio na optužbe tako što je negirao cijelu stvar te izjavio kako cijene variraju jer su i proizvodi međusobno različiti, iako vrlo slični. Ipak, rekli su kako će se potruditi promijeniti stvari te da su u procesu mijenjanja načina naplate odjeće većih brojeva na tako da bude prihvatljivo njihovim kupcima, ali i njima.

via GIPHY


Ono što je zanimljivo jest činjenica da se ovaj brend u 2012. godini nalazio i na hrvatskom tržištu, točnije imao je dućane u Osijeku i Zagrebu, no ubrzo se povukao. Ipak, i dalje dostavljaju i u Hrvatsku. U slučaju da ti se svide neke od njihovih stvari, i dalje možeš doći do njih. Jedino što je upitno jest koliko će te to koštati...


Foto: Giphy/Shutterstock/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Odjeća za fensi izlaske – top proizvodi koje si možeš priuštiti i zasjati na svakoj zabavi

Brendirana odjeća po povoljnim cijenama – prefora stvari koje možeš nositi na svaku kombinaciju

Pazi što nosiš - odjeća koju bi bilo dobro nositi što rjeđe

odjeća plus size new look

Još vijesti