Slika nije pronađena

Primamljivu ponudu objavila je Srednja škola 'Bol' na otoku Braču na svojim internetskim stranicama, a dobar glas ubrzo se proširio diljem Hrvatske, ali i šire regije. Nudi tri obrazovna programa – opću gimnaziju, četverogodišnji strukovni program turističko-hotelijerski komercijalist i trogodišnji strukovni program kuhar/konobar.


'Ima ukupno sedamdesetak učenika i pokazalo se da oni postižu odlične rezultate na državnoj maturi i učeničkim natjecanjima, a gotovo svi koji završe gimnaziju upisuju željene fakultete. Ostali, pak, nalaze posao bez problema', rekla je ravnateljica bolske srednje škole Sani Bodlović za Slobodnu Dalmaciju.

Školovanje tamo ima niz prednosti – od uvjeta školovanja, do osiguranog zaposlenja (za turističke smjerove). Naime, svi učenici koji ispunjavaju uvjete za upis u učenički dom, ostvarit će pravo na potpuno besplatan smještaj i prehranu u novom učeničkom domu i dobit će na korištenje novi laptop ili tablet, a oni koji se odluče za zanimanje kuhara ili konobara dobit će i stipendiju od 1200 kuna mjesečno! Stipendiju konobarima i kuharima osigurava hotelsko poduzeće Zlatni rat d.d., gdje se po završetku školovanja mogu i zaposliti.

via GIPHY


Učenički dom ponovno je otvoren prošle godine i izgleda jako dobro! Toliko dobro da bismo samo radi njega otišli tamo u školu...



Ako se pitate zašto to rade, odgovor je jednostavan – u Dalmaciji na tržištu rada nema dovoljno turističkog i ugostiteljskog kadra pa ovom promocijom žele privući učenike iz unutrašnjosti. Brošure Srednje škole 'Bol' proslijeđene su osnovnim školama u cijeloj Hrvatskoj – možda ju možete pronaći i u vašoj školi?

Njihov je plan u novu školsku godinu upisati do 60 učenika i tako gotovo udvostručiti ukupni broj. Naravno, uživaju potpunu podršku Ministarstva obrazovanja, Županije, Općine Bol i lokalne zajednice.

Bolski srednjoškolski, osim u svemu navedenom, uživat će u maloj prijateljskoj zajednici, većoj kvaliteti rada i života, mirisu mora i borova i miru otoka. Možete li išta više tražiti?


Foto: Srednja škola 'Bol'/Giphy

M.Z.


Provjeri još...

HELP Završavaš osnovnu i ne znaš koju srednju upisati?

Zašto je život u srednjoj najbolji ikad? Pitanje na koje imamo odgovor!

[ANKETA] Što nakon osnovne, srednje ili fakulteta – kakvi su tvoji planovi za budućnost?

besplatno stipendija bol uvjeti srednja škola

Još vijesti